Un bărbat din Botoșani și-a ucis iubita în bătaie. A ajuns din nou în fața judecătorilor

Botoșăneanul care, în luna iunie a acestui an, și-a bătut soția până a omorât-o va mai petrece 30 de zile după gratii. Tribunalul Botoșani a dispus, luni, prelungirea mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui Dan Zaharia, care este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de violență în familie sub forma lovirilor sau vătămărilor cauzatoare de moarte și violență în familie sub forma lovirii sau altor violențe.

Cazul s-a petrecut, pe 20 iunie, în comuna Văculești, acolo unde Dan Zaharia locuia alături de concubina sa.

Pe fondul unui conflict, botoșăneanul în vârstă de 54 de ani a bătut-o crunt pe femeia de 43 de ani, iar după un timp aceasta a decedat. Individul a fost reținut la scurt timp de polițiști, iar de atunci se află în arest.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea de prelungire arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani în dosarul nr. 579/P/2023. În temeiul art. 236 raportat la art. 234, art. 223 alin.2 şi art. 202 alin. 1 şi 3 Cod procedură penală, prelungeşte măsura arestării preventive a inculpatului Zaharia Dan, în prezent arestat preventiv în Arestul IPJ Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de violență în familie sub forma lovirilor sau vătămărilor cauzatoare de moarte, prev. de art. 199 alin. 1 C.p. rap. la art. 195 C.p. și violență în familie sub forma lovirii sau altor violențe, prev. de art. 199 alin. 1 C.p. rap. la art. 193 alin. 2 C.p., pe o durată de 30 zile, începând cu data de 30 iulie 2023 şi până la data de 28 august 2023, inclusiv. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, ca nefondată. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul pentru avocatul desemnat din oficiu – Silistra Anişoara – delegaţia nr. 1982/2023, în sumă de 340 lei se va avansa Baroului Botoşani din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală, astăzi 24 iulie 2023.

Femeia din Botoșani care a dispărut de acasă. „Am plecat de acasă din cauza amenințărilor. Este un soț agresiv”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *