Caz cutremurător! Un bărbat din Botoșani și-a bătut femeia până a ucis-o

Un nou caz cutremurător s-a înregistrat în județul Botoșani. Un bărbat și-a bătut femeia cu care trăia până a ucis-o. Cazul s-a petrecut, pe 20 iunie, în comuna Văculești, acolo unde Dan Zaharia locuia alături de concubina sa.

Pe fondul unui conflict, botoșăneanul în vârstă de 54 de ani a bătut-o crunt pe femeia de 43 de ani, iar după un timp aceasta a decedat. Individul a fost reținut de polițiști, iar în cursul zilei de sâmbătă a primit mandat de arestare preventivă. El este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de violență în familie sub forma lovirilor sau vătămărilor cauzatoare de moarte și violență în familie sub forma lovirii sau altor violențe.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani formulată în dosarul nr. 579/P/2023. În temeiul art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 202, art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Zaharia Dan cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de violență în familie sub forma lovirilor sau vătămărilor cauzatoare de moarte, prev. de art. 199 alin. 1 C.p. rap. la art. 195 C.p. și violență în familie sub forma lovirii sau altor violențe, prev. de art. 199 alin. 1 C.p. rap. la art. 193 alin. 2 C.p., pe o durată de 30 de zile, respectiv de la data de 30 iunie 2023 până la data de 29 iulie 2023, inclusiv.

În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Zaharia Dan. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul dispoziţiilor art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul apărătorului din oficiu Gagos Zaharia Dan, în sumă de 680 lei, se achită Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 30 iunie 2023, ora 16:30.

Femeia din Botoșani care a dispărut de acasă. „Am plecat de acasă din cauza amenințărilor. Este un soț agresiv”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *