Doi medici de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani au demisionat din funcții. Erau pe specialități unice pe județ

Doi medici de la Spitalul Județean ”Mavromati” au demisionat din funcții pentru a pleca către salarii mai bine plătite. Este vorba de Alexandra Stănciulescu, medic în chirurgie vasculară, și Paul Salahoru, medic în chirurgie toracică, care, prin plecarea lor, au lăsat spitalul fără aceste specialități iar bolnavii sunt îndrumați  către centrele universitare.

La două specialități,  chirurgia vasculară și chirurgia toracică medicii au plecat, din păcate. Sunt specialități unice pe județ iar pacienții îi redirecționăm către centrele universitare. Un medic și-a dat demisia pentru că era cadru universitar la Iași și nu putea să mai vină de la Iași la Botoșani iar celălalt medic a plecat în Spania. Ambii au plecat spre salarii mai mari”, a declarat medicul Ștefan Bercea, directorul medical al Spitalului Județean ”Mavromati”.

Reprezentanții spitalului au solicitat scoaterea celor două posturi la concurs, dar acestea au fost blocate de către Ministerul Sănătății. Un deficit de medici există și la Radiologie, acolo unde medicul specialist a plecat la Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani.

 

One thought on “Doi medici de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani au demisionat din funcții. Erau pe specialități unice pe județ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *