Bărbatul din Botoșani care i-a tăiat capul finului său a apărut, din nou în fața instanței. Ce decizie au luat magistrații!

Autorul crimei cutremurătoare înregistrată în luna ianuarie în comuna Călăraşi varămâne în spatele gratiilor. Botoşăneanul Maricel Botezatu, care i-a tăiat gâtul finului său, a primit, vineri, un nou mandat de arestare preventivă din partea Tribunalului Botoşani.

Criminalul de la Călăraşi va rămâne după gratii cel puţin încă 30 de zile, el fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor. Magistrații au admis propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani de prelungire a mandatului de arestare în cazul lui Botezatu.

Arestarea lui Marcel Botezatu a fost făcută după ce, în urma unor percheziții efectuate la domiciliul său, procurorii și polițiștii criminaliști au găsit în casă hainele și papucii plini de sânge cu care se presupune că acesta ar fi fost îmbrăcat și, respectiv, încălțat la momentul producerii crimei.

Vă reamintim că un bărbat a fost decapitat, iar cadavrul acestuia a fost abandonat în curtea casei sale. Crima s-a produs în localitatea Călăraşi, victima fiind descoperită, pe 21 ianuarie, de unul dintre vecini, care a sunat la 112.

Botoşăneanul mort se numeşte Mihai Toma, are 54 de ani şi locuia singur în locuinţa din zona centrală a localităţii Călăraşi. Bărbatul, tată a doi copii, a fost abandonat de soţie, iar localnicii spun că în ultima perioadă începuse să consume alcool.

Este posibil ca el să fi băut alături de un consătean şi să fi avut cu acesta nişte discuţii contradictorii cu acesta, iar asta l-a fi determinat pe celălalt să îl ucidă. Capul victimei a fost pur şi simplu tăiat, el fiind găsit la distanţă de corp.

Solutia pe scurt:

 Admite sesizarea din oficiu întemeiată pe dispozițiile art.208 alin. 4 Cod procedură penală. În temeiul art. 362 Cod procedură penală raportat la art.208 alin.4 raportat la art.207 alin.4 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispusă de judecătorul de drepturi şi libertăţi prin încheierea nr. 3 din data de 22 ianuarie 2023 pronunţată în dosarul nr.156/40/2023 al Tribunalului Botoșani, faţă de inculpatul BOTEZATU MARICEL, în prezent aflat în Penitenciarul Botoşani, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de „omor calificat” prev. de art. 188 al. 1, art. 189 al. 1 lit. h Cod penal, pe care o menţine, urmând ca în termen de 60 zile instanţa să verifice dacă subzistă temeiurile ce au determinat luarea măsurii. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală, astăzi 21 iulie 2023.
Document: Încheiere finală măsuri preventive (faza de judecată)  76/2023  21.07.2023

 

FOTO Accident într-o comună din Botoșani! Un șofer s-a răsturnat cu mașina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *