Încă trei sate din judeţul Botoşani vor avea apă curentă. Reţeaua de apă se va extinde

Încă trei sate din judeţul Botoşani vor avea, în viitorul apropiat, apă curentă. Reţeaua de apă se va extinde şi în satele Ghireni, Cotu Miculinţi şi Crasnaleuca, potrivit unui proiect privind extinderea reţelei de alimentare cu apă în comuna Coţuşca. Prin acest proiect de investiţie vor fi branşate la reţeaua publică de apă 998 de gospodării şi instituţii publice din cele trei sate.

Valoarea totală a proiectului este de peste 12 milioane de lei, iar Primăria Coţuşca a lansat, de curând, procedura de licitaţie pentru desemnarea firmelor care vor face proiectarea şi execuţia lucrărilor.

„Prin prezentul proiect se propune realizarea extinderii unui sistem centralizat de alimentare cu apa potabila cu infiintarea de retele publice in satele comunei, respectiv conducta nou proiectata in satele Ghireni, Cotu Miculinti si Crasnaleuca, în concordanţă cu prevederile Directivei Cadru Apă. Sistemul de alimentare cu apa a fost dimensionat pentru intreaga comuna 5404 locuitori din care pentru satisfacerea necesarului de apa a 2126 locuitori si pentru alimentarea cu apa a unităţilor comerciale, sanitare si culturale din aceste localitati”, precizează oficialii Primăriei Coţuşca.

Proiectul de extindere a reţelei de apă din comuna Coţuşca este finanţat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

Încă o tragedie la scăldat. Un bărbat din Botoşani a murit înecat în râul Prut

 

One thought on “Încă trei sate din judeţul Botoşani vor avea apă curentă. Reţeaua de apă se va extinde

  1. Pentru Strada Pârâului,nu există vreun proiect????Eu o stradă din ORAȘUL BOTOȘANI.NU EXISTĂ APĂ TRASĂ, CANALIZARE NICI GÂND…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *