Sute de amenzi și avertismente date la Botoșani în urma controalelor la centrele de bătrâni. Anunțul făcut de prefectul Sorin Cornilă

Sute de amenzi și avertismente au fost date în județul Botoșani în urma controalelor efectuate la centrele de bătrâni, potrivit unui anunț făcut, joi, de prefectul Sorin Cornilă. Începând cu 9 iulie,  s-au constituit două echipe mixte prin ordin de prefect pentru verificarea centrelor rezidențiale din județul Botoșani.

Reprezentanțul Guvernului în teritoriu susține că la nivelul județului nostru sunt 68 de centre autorizate, din care 45 pentru vârstnici, șapte pentru pentru persoane cu dizabilități, un centru maternal și o cantină socială.

Cea mai mare amendă a fost de 50.000 lei

„47 de amenzi și 231 de avertismente în centrele pe care noi le aveam înregistrate cu coduri CAEN care prestează astfel de servicii autorizate, și aici vorbim de servicii în care elementul cheie, instituția cheie este AJPIS, […] Cuantumul total al amenzilor a fost de 294.000 lei”, a spus Sorin Cornilă.

De asemenea au fost verificate și centrele care funcționau ca și spații de cazare a bătrânilor, nu centre autorizate în acest sens.

„În afară de aceste centre, noi am identificat, și cred că era deja cunoscut cetățenilor din județul Botoșani, alte centre care funcționau sub alt cod CAEN, care de fapt cazau persoane vârstnice acolo sau cu dizabilități, cinci centre. În aceste zece zile, am făcut o verificare și la aceste centre”, a spus prefectul Sorin Cornilă.

La aceste centre au fost date 278 de sancțiuni. Valoarea amenzilor se ridică aici la 88.500 lei. Potrivit prefectului, urmează etapa a doua de control în toate aceste centre.

Închiderea căminului de bătrâni de pe Viilor, contestată în instanţă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *