Închiderea căminului de bătrâni de pe Viilor, contestată în instanţă

Închiderea căminului de bătrâni de pe strada Viilor a fost contestată în instanţă. Asociaţia Structura de Economie Socială „Bio Lactana Bucovina”, controlată de medicul Daniela Babei, a solicitat Tribunalului Botoşani anularea deciziei Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) prin care s-a dispus suspendarea autorizaţiei sanitare de funcţionare a centrului.

Decizia DSP obliga închiderea centrului social de pe strada Viilor până cel târziu miercuri, însă, în aceste condiţii,  administratorii stabilimentului pot amâna pentru o perioadă aplicarea măsurii şi implicit tergiversarea evacuării bătrânilor din căminul respectiv.

Centrul de bătrâni funcţiona ca o unitate de cazare acreditată de Ministerul Turismului, nu de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Dosar penal deschis de poliţişti

În urma controlalelor efectuate în zilele de 13 și 14 iulie 2023, de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătatea Publică și Inspectoratului Teritorial de Muncă, cu privire la respectarea prevederilor legale, la două locații, din muncipiul Botoșani, în care sunt îngrijite persoane vârstnice, vă comunicăm următoarele:

În urma neregulilor constatate, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală, fals în declarații și exercitarea fără drept a unei profesii, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptelor, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 45.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind sănătatea publică și pentru nerespectarea normelor privind paza obiectivelor și bunurilor, iar ca măsură complementară a fost dispusă anularea autorizației de funcționare în cazul unuia dintre obiective.

Vacanță transformată în coșmar pentru doi oameni de afaceri din Botoșani. Copilul lor a murit într-o piscină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *