În sfârşit! A fost semnat contractul pentru reabilitarea clădiri Prefecturii şi Consiliului Judeţean

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a semnat, joi, contractul de execuție a ” Lucrărilor de reparații curente determinate de uzură a tencuielilor exterioare la fațadele clădirii, respectiv treptele și podestele clădirii Palatului Administrativ.” Implementarea acestui proiect se realizează printr-un parteneriat, între Instituția Prefectului Județul Botoșani și Consiliul Județean (CJ) Botoșani, fondurile fiind asigurate din bugetul de stat, prin Ministerul Afacerilor Interne, şi bugetul judeţului, prin CJ.

Valoarea lucrărilor este de 1.802.246,88 lei, fără TVA. Lucrările vor fi executate de asocierea de firme formată din Gad Invest Echip SRL Botoşani şi SSAB-AG SRL. Bacău. Firma din Botoşani a fost înfiinţată în 2019, iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de 3,14 milioane de lei şi un profit de 369.496 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 5 luni de la emiterea ordinului de începere.

Ponderea contribuției:
– 40,14% se va achita de către Instituția Prefectului – Județul Botoșani, respectiv suma de 723.421,90 lei fără TVA la care se adaugă TVA în conformitate cu legislația în vigoare
– 59,86% se va achita de către Județul Botoșani – Consiliul Județean, respectiv suma de 1.078.824,98 lei fără TVA la care se adaugă TVA în conformitate cu legislația în vigoare.

”Am semnat astăzi contractul de execuție a lucrărilor de reparații la fațadele clădirii, respectiv treptele și podestele clădirii Palatului Administrativ. O clădire reprezentativă pentru județul nostru și pentru administrația locală. Lucrările vizează desfacerea si refacerea tencuielilor exterioare din praf de piatră si păstrarea ornamentelor iniţiale, desfacerea placajelor de granit de pe trepte, contratrepte şi podeste exterioare, finisarea treptelor, contratreptelor şi podestelor exterioare cu mozaic turnat și alte lucrări conexe, cu încadrarea în valorile ofertate”, a spus prefectul Sorin Cornilă.

În paralel, administraţia judeţeană lucrează și la proiectul care vizează eficientizare energetică moderată a clădirii Palatului Administrativ, ca urmare a încheierii, între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de coordonator de investiții pentru PNRR și Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de Lider de parteneriat, a Contractului de finanțare nr. 116813/14.10.2022 în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C5 – Valul Renovării, Operațiunea B2 – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.”

Clădirea Instituției Prefectului Județul Botoșani „Palatul Administrativ”, se află în zona de protecție a monumentelor istorice cuprinse în Lista Monumentelor Istorice la poziția 339, cod LMI BT-II-m-B-01928 Primăria Veche și pozitia 278, cod BT-II-m-B-02037 Teatrul Mihai Eminescu.

Palatul Administrativ din Botoșani a fost construit în anul 1970, fiind dat în folosință în anul 1972, de atunci clădirea nu a mai fost supusă unor lucrări ample de renovare.

Clădirea are o suprafață construită la sol de 1.009 mp, suprafața construită desfășurată fiind de 5309,50 mp, cu un regim de înălțime S+P+4E.

FOTO Un superb conac din Botoșani, plin de istorie, a ajuns o ruină. Este în mijlocul unui parc cu arbori rari, protejați de lege

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *