Apă cu porţia în mai multe localităţi din Botoşani. Anunţul făcut astăzi de Nova Apaserv

Având în vedere condițiile climatice cu temperaturi ridicate din ultima perioadă care au dus la creșterea consumului de apă, S.C. NOVA APASERV S.A. Botoșani informează că este în imposibilitatea de a asigura, pe rețelele de distribuție din sistem, un volum de apă suplimentar care să acopere necesarul din această perioadă.

De asemenea, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu apă în condiții optime, S.C. NOVA APASERV S.A. Botoșani face apel către toți utilizatorii de pe întreaga arie de operare a societății, să folosescă apa numai pentru consum menajer și nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului, umplerea bazinelor și a diverselor recipiente folosite în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, deoarece din motive tehnice societatea nu poate asigura un debit mai mare decât cel proiectat la data executării rețelelor de apă.

În prezent sunt localități importante cu aglomerări mari de populație, aflate la capetele de coloane ale aducțiunilor principale care nu beneficiază de furnizarea apei 24h/24, din cauza utilizării excesive a apei în diferite scopuri, altele decât cele prevăzute în contract.

În acest sens, operatorul regional informează că pe sistemul de alimentare cu apă din sursa Prut va furniza apă începând cu data de 19.07.2023, după următorul program:

  • în comunele Trușești, Dângeni, Ungureni, Durnești, Albești, Todireni va furniza apă în următoarele zile: luni, marți, vineri, sâmbătă;
  • în comunele Santa Mare, Călărași, Răuseni, Hlipiceni, inclusiv comunele Bivolari, Andrieșeni din județul Iași, apa va fi furnizată în următoarele zile: miercuri, joi, duminică, luni;

Elicopterul SMURD chemat, astăzi, la Botoșani pentru bărbat de 43 de ani

One thought on “Apă cu porţia în mai multe localităţi din Botoşani. Anunţul făcut astăzi de Nova Apaserv

  1. APANOVA ar trebui sa isi repare avariile repede, nu dupa 7-10 zile. In Trusesti este o avarie de o saptamana, curge apa fara isi faca cineva probleme. Iar legat de udatul in gradini, sa puna apometre la case, ca la „paușal” normal ca nu ii intereseaza cata apa folosesc….si dupa sa faca restrictii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *