Tânărul din Botoșani care a atacat cu toporul un polițist mai primește 30 de zile de arest preventiv

Judecătorii de la Tribunalul Botoșani au dispus, luni, prelungirea mandatului de arestare preventivă emis pe numele tânărului care, în noaptea de 21 spre 22 iunie, a lovit cu toporul în cap un poliţist. Tribunalul Botoșani a decis că Iulian Alexandru Ghervan va mai sta în spatele gratiilor încă cel puțin 30 de zile el fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj sub forma tentativei de omor și tentativă de omor.

Botoşăneanul de 26 de ani a fost arestat preventiv după ce a fost externat din spital, acolo unde a ajuns după ce, în timpul încercării polițiștilor de a-l potoli, a fost împușcat în picior.

„ În baza art. 236 Cod procedură penală admite propunerea de prelungire arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani în dosarul nr. 564/P/2023. În baza art. 234 şi urm. Cod procedură penală, prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpatului Ghervan Iulian-Alexandru, în prezent aflat în stare de reținere în cadrul Arestului IPJ Botoșani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj sub forma tentativei de omor, prev. de art. 257 alin. 1 ?i 4 C.p. rap. la art. 32 C.p. rap. la art. 188 alin. 1 și 2 C.p., tentativă de omor, prev. de art. 32 C.p. rap. la art. 188 alin. 1 ?i 2 C.p. ?i conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin. 1 C.p., cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 23.07.2023 şi până la data de 21.08.2023 inclusiv. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală, astăzi 17 iulie 2023.”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Botoșani.

Ştirea iniţială

Un scandal sângeros a avut loc într-o comună din județul Botoșani. Un tânăr de 26 de ani a atacat cu toporul un polițist și nu a putut fi potolit decât cu focuri de armă. Din primele informații, tot scandalul ar fi început de la o șicanare în trafic.

Incidentul a avut miercuri noapte,  în jurul orei 23:30, când polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au fost sesizați prin apel 112, de o persoană cu privire la faptul că în fața locuinței sale, din comuna Mihai Eminescu, are loc un scandal.

Agent de poliție atacat de scandalagiu

„Echipajul de poliție dirijat în locul indicat, a identificat apelantul, un tânăr de 26 de ani, care avea în mână un topor, cu care amenința alte două persoane, iar una dintre acestea era rănită. Polițiștii l-au somat să renunțe la comportamentul agresiv, însă nu s-a conformat, motiv pentru care au fost executate focuri de avertisment cu arma din dotare. Întrucât tânărul nu s-a supus somațiilor polițiștilor și a incercat să îi atace, lovindu-l pe unul dintre agenți, a fost executat un foc de armă înspre acesta, fiind rănit la nivelul gambei piciorului drept”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani.

Ulterior, tânărul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

 

Polițist din Botoșani atacat cu toporul de un tânăr. Individul, potolit cu focuri de armă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *