FOTO Luni, cea mai caldă zi din luna iulie. Ce temperatură s-a înregistrat la Botoșani!

Județul Botoșani a înregistrat, luni, cea mai ridicată temperatură de până acum din aceast an. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, la Botoșani temperatura resimțită a fost luni, 17 iulie, ora, 14.00, de 39 grade Celsius.

De altfel, ziua a fost anunțată ca fiind caniculară, județul Botoșani fiind sub avertizare Cod galben. În țară, cea mai ridicată temperatură a fost înregistrată, la ora 13.00, la Lugoj; 45 grade temperatura resimțită.

Potrivit meteorologilor, luna iulie a acestui an se anunță a fi una din cele mai călduroase luni din ultimii 120 de ani.

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în ultimele două săptămâni din iulie

Meteorologii au realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 17-30 iulie. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în prima zi a intervalului valul de căldură se va extinde în toată regiunea, astfel că media temperaturilor maxime va fi de 35…36 de grade, apoi vor mai fi zile caniculare mai ales în partea sudică, cu medii ale temperaturilor maxime de 30…33 de grade.

Pe timpul nopților se vor înregistra minime în general între 16 și 19 grade, valorile cele mai ridicate urmând a se înregistra în perioada 17 – 23 iulie.
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel vor fi averse pe arii mai extinse îndeosebi în perioada 20…24 iulie și în 26 și 27 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *