Situaţie dificilă pentru operatorul de apă din Botoşani. Nova Apaserv, amendată de trei ori

Societatea Nova Apaserv SA Botoșani a rămas fără autorizaţie de mediu pentru trei dintre cele mai mari obiective ale sale, iar, din acest motiv, Garda de Mediu a aplicat trei sancţiuni  în valoare totală de 100.000 de lei.

Operatorul de apă din Botoşani nu dispune de autorizaţie de mediu pentru reţelele de apă şi canalizare, dar şi pentru staţiile de tratare şi epurare din municipiul Botoşani şi Manoleşti Vale. În urma unui control, comisarii de la Garda de Mediu au aplicat trei amenzi, dintre care două de 30.000 de lei și una de 40.000 de lei.

„Operatorul economic nu a deținut autorizație valabilă. În acest sens, au fost aplicate trei sancțiuni, pentru obiective diferite pentru care fiecare obiectiv a deținut în trecut autorizație de mediu”, a afirmat Cristina Kashyap, comisar sef Garda de Mediu Botosani.

Oficialul de la Garda de Mediu susține că pe timpul controlului nu au fost constatate disfuncționalități ale stațiilor de tratare sau ale celorlalte obiective, cu impact asupra mediului.

Reprezentanții Nova Apaserv SA susţin că situaţia privind pierderea autorizaţiilor de mediu a fost generată de problemele financiare cu care se confruntă unitatea. Din cauza datoriilor către Apele Române, Nova Apaserv nu a putut obţine un aviz necesar pentru obţinerea autorizaţiei de mediu.

Problema se reduce la lipsa vizei anuale pe autorizația de mediu. Noi întotdeauna am avut autorizație de mediu. Am avut doar o sincopă în ultima perioadă determinată de faptul că autorizația de mediu este condiționată de un aviz de la Sistemul de Gospodărire a Apelor, la care noi am avut niște întârzieri la plată. Noi ne aflăm în procedura de obținere a autorizației de mediu”, a afirmat Liviu Ştefan, director Nova Apaserv.

Cele trei amenzi au fost contestate în instanță.

Conducerea Nova Apaserv susţine că a reluat procedura de autorizare şi că în scurt timp se va conforma legislaţiei de mediu.

Adrian a ieșit cu prietenii la scăldat, dar distracția s-a terminat tragic. Copilul din Botoșani a intrat în apă și nu a mai ieșit

2 thoughts on “Situaţie dificilă pentru operatorul de apă din Botoşani. Nova Apaserv, amendată de trei ori

  1. ASA CA VOR PLATI CLIENTII , SE VA REGASI AMENDA IN FACTURILE NOSTRE ! DIRECTORUL SI CA AU SALARII DE MII DE EURO DIN ABNII CELOR CE PALTESC APA !
    ANGAJATII ADICA DIRECTORUL ET CO CARE NU ISI FAC TREABA DESI SUNT PLATITI REGESTE TREBIE AMENDATI PERSOANA FIZICA NU INSTITUTIA! RESPONSABILITATE ZERO!

    1. Perfect de acord. Dar la noi trebuie să mai treacă încă vreo 30 de ani pina să ajungem la „normalitate „.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *