Copilărie chinuită! Doi frățiori din Botoșani ținuți de mamă în mizerie și fără mâncare. Femeia avea alte preocupări

Foto cu rol ilustrativ

Copilărie chinuită pentru doi frățiori dintr-o comună din Botoșani, care au fost ținuți de mamă în mizerie și fără mâncare. Femeia avea alte preocupări, iar de multe ori lipsea de acasă și ziua și noaptea. Copilașii, de doi și cinci ani, erau lăsați uneori în grija unui vecin bătrân, din Știubieni. Tatăl, Ovidiu P., este plecat în străinătate.

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani s-au sesizat în acest caz și au făcut demersurile necesare pentru a-i lua pe micuți de lângă cea care nu avea grijă de viața lor. Și pentru că mama, Liliana G., a refuzat să îi dea pe micuți în grija celor de la Protecția Copilului, dar nici ea nu se îngrijea de ei, a fost nevoie de sprijinul instanței.

„Da, nu existau condiții adecvate, iar mama nu se ocupa de copii, avea alte preocupări. Primăria a sesizat. Au încercat să-i ajute, dar până la urmă ne-au sesizat pe noi. La fața locului, s-a constatat că erau murdari, neîngrijiți”, ne-a declarat Simona Dediu, de la Protecția Copilului.

Iată ce a decis instanța:

Solutia pe scurt:

Admite cererea formulată de reclamanta Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Botoşani în contradictoriu cu pârâţii P.O., G.L., Primăria Ungureni, județul Botoșani, Primăria Știubieni, județul Botoșani şi partea în proces Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. Dispune instituirea măsurii de plasament în regim de urgenţă la asistent maternal profesionist Ciobanașu Florentina pentru copiii: – P.L.E. şi – G.A.M. . Dispune suspendarea pe durata plasamentului în regim de urgenţă a exerci?iului drepturilor părinteşti ale pârâţilor cu privire la copilul P.L.E. , respectiv ale pârâtei G.L. cu privire la copilul G.A.,M. , pe durata plasamentului în regim de urgenţă. Pe durata măsurii plasamentului în regim de urgenţă drepturile cu privire la persoana copiilor vor fi exercitate şi, respectiv, îndeplinite de către asistentul maternal profesionist Ciobănaşu Florentina, iar cele cu privire la bunurile acestor copii de către directorul executiv al DGASPC Botoșani. Executorie. Numai cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare. Apelul va fi depus la Tribunalul Botoşani. Dată în Camera de consiliu şi pronunţată la 13 iulie 2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *