Ondulatoarele de păr- Cum au apărut plus sfaturi de îngrijire a părului înainte de ondulare

Părul ondulat a fost dintotdeauna un simbol al feminității și senzualității. Putem vedea acest aspect în picturi reprezentative, vechi de mii de ani, sau chiar în portretizări ale zeițelor. Și în timpurile noastre, părul are același impact, de a completa un look și de a inspira frumusețe, candoare și gingășie. Este evident faptul că pe vremuri au existat dispozitive de ondulat părul, dar oare cât de devreme au fost ele inventate? În acest articol ne vom adresa doamnelor, deci dacă sunteți interesate de subiect, rămâneți cu noi. În rândurile ce urmează vă vom vorbi despre istoria ondulatoarelor de părși vă vom da câteva sfaturi de îngrijire a părului înainte de ondulare. Să începem!

Unele dintre cele mai vechi ondulatoare păr datează încă de pe vremea egiptenilor antici, în anul 1500 î.Hr. Atunci, doamnele obișnuiau să folosească diverși clești din bronz încălziți deasupra focului, cu care își ondulau apoi părul cu aceleași mișcări folosite și de noi acum. Evident că această metodă era periculoasă, însă fascinant este faptul că femeile de atunci au reușit să creeze un dispozitiv de coafat din simplele unelte pe care le aveau. În perioada anilor 500 – 300 î.Hr. a apărut Calamistrum, bara de fier folosită de grecii și romanii antici pentru buclele erei. Trecem mai departe, la anii 1500, când își fac apariția cleștii în formă de foarfece, cu vârfuri rotunjite, făcuți și ei tot din metal. Anii 1600 marchează apariția bigudiurilor din lut, ce erau încălzite în cuptoare și apoi rulate în păr. În anii 1700, aceste bigudiuri au început să fie confecționate din alte materiale ce nu se încălzeau la fel de tare precum lutul, fiind astfel mai prietenoase cu părul. Anii 1800 vin cu invenția cleștilor pentru ondulat părul cu mânere din diverse materiale, cum ar fi lemnul, fildeșul sau argintul. În anul 1872 se remarcă stilul „The Marcel Wave”, o buclă fabuloasă pe partea laterală a feței, având restul părului prins la spate. Acest stil a fost invenția domnului Marcel Grateau, un stilist renumit al vremii. Mai trece puțin timp și ajungem în anul 1959 când Rene Lelievre și Roger Lemoine inventează ondulatorul de păr electric, fapt ce rezultă în apariția brevetului de ondulator cu cilindri interschimbabili, de diferite dimensiuni, în anul 1965. Așa ajungem și la anii 1980, când stilista Theora Stephens inventează ondulatorul cu clapă, cel mai eficient dispozitiv de până acum. În anii 2000 a devenit populară ondularea părului cu ajutorul plăcilor de îndreptat, datorită sistemului lor mai sigur de încălzire. Și așa, se ajunge și în timpurile noastre, când tehnologia avansată duce la apariția dispozitivului Dyson Airwrap, un uscător de păr Dyson ce face furori. Și dacă tot am menționat acest produs, haideți să vă vorbim puțin și despre el.

Uscătorul de păr Dyson Airwrap este un dispozitiv multifuncțional, ce ajută la coafarea părului în zeci de stiluri. Având șase accesorii, Airwrap vă dă voie să vă îndreptați sau ondulați părul în același timp cu uscarea. În pachet veți găsi ondulatoare de 30, respectiv 40 mm, un accesoriu de uscare contra firelor rebele de păr anti-frizz, o perie tare, precum și o perie moale pentru netezire, și de asemenea o perie pentru volum. Dacă vă doriți să vă coafați părul ca la salon, să vă impresionați prietenele, partenerul și familia, atunci acest uscător de păr multifuncțional este o alegere minunată. Veți putea seta temperatura aparatului la una dintre cele trei trepte prezente: 90 de grade, 60 de grade sau 28 de grade Celsius, și totodată, îl veți putea folosi la trei viteze diferite. Aveți o mulțime de posibilități în care vă puteți aranja părul. Nu trebuie decât să îl puneți în priză și să treceți la coafat.

De-a lungul timpului, majoritatea ondulatoarelor au fost create cu o clapă deasupra, pentru a putea fi controlate mai ușor. Însă, după cum aminteam și mai sus, avansarea tehnologiei a dus a apariția baghetei de ondulat – a ondulatorului de păr cunoscut nouă tuturor. Acum, aceste aparate inteligente folosesc sisteme de încălzire profesională, ce nu lasă părul să se ardă și oferă, în același timp, un volum de invidiat. Chiar dacă acestea au funcții speciale și temperaturi corecte, contează totuși și să aveți o rutină de îngrijire a părului înainte de ondulare. În continuare, vrem să vă dăm câteva sfaturi în această direcție, pentru a vă păstra părul sănătos și mătăsos tot timpul.

  • Sfaturi de îngrijire a părului înainte de ondulare

Indiferent de tipul de păr pe care îl aveți, este foarte important să folosiți produse de protecție împotriva arderii pentru a îl păstra sănătos și strălucitor. Însă, dacă vă doriți un anumit look, puteți opta pentru următoarele produse:

  • Pentru bucle pline și voluminoase, folosițio cremă de protecție după ce spălare. Crema mai este indicată și părului cu fir subțire.
  • Pentru bucle naturale, folosiți un spray de protecție pe părul uscat, înainte de coafare. Spray-ul este cel mai comun produs de protecție împotriva arderii și este potrivit oricărui tip de păr.
  • Pentru părul drept, folosiți un ser de protecție ca să obțineți un luciu de invidiat și efecte anti-frizz.
  • Pentru părul cu fir gros, indiferent de coafura dorită, folosiți un balsam de protecție înainte. Acesta va calma firele rebele și va da voie părului să se onduleze perfect.

Acum ajunși la final, sperăm că informațiile oferite de noi v-au fost de folos și v-au inspirat să vă faceți cele mai extravagante coafuri, cu stil și eleganță, ca la salon. Happy styling!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *