Premieră în sistemul educațional botoșănean! Lucrările la Bacalaureat vor fi scanate și ulterior corectate în format electronic

Premieră în sistemul educațional botoșănean! Începând cu sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, lucrările candidaților vor fi scanate și ulterior corectate în format electronic.

După finalizarea timpului de lucru alocat, fiecare elev își prezintă lucrarea profesorului supraveghetor pentru a fi scanată și ulterior transmisă pe un server. De acolo, se va face repartizarea în centrele de evaluare, în vederea corectării lucrărilor direct din calculator.

Anunțul a fost făcut de șeful Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, Bogdan Suruciuc. Potrivit acestuia, astfel, „se elimină astfel drumurile către centrele din alte județe în care aveam nevoie de sprijinul forțelor de ordine, care pot interveni astfel în alte situații care necesită ajutor de urgență”.

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani beneficiază de 283 de scanere care vor fi folosite la sesiunea de toamnă a bacalaureatului și mai apoi distribuite în unitățile de învățământ, urmând a fi utilizate inclusiv la cursuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *