O nouă decizie a instanței în cazul tânărului din Botoșani care a lovit un polițist cu toporul în cap

Judecătorii de la Tribunalul Botoșani au luat o nouă decizie în cazul tânărului care, în noaptea de 21 spre 22 iunie, a lovit cu toporul în cap un poliţist. Instanța a confirmat, luni, arestarea preventivă a lui Iulian Alexandru Ghervan, care este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de ultraj sub forma tentativei de omor și tentativă de omor.

Botoşăneanul de 26 de ani a fost arestat preventiv pe 23 iunie în lipsă, ca urmare a faptului că nu a putut fi audiat de judecători. El a fost împușcat de polițiști și a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani cu o plagă în picior.  Pe timpul internării, el a fost escortat de polițiști.

După externare, tânărul a fost băgat în arestul Poliției, iar apoi a fost prezentat în fața instanței pentru a fi audiat și pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă.

„În baza art.231 alin.7 Cod procedură penală confirmă arestarea preventivă a inculpatului Ghervan Iulian-Alexandru, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ultraj sub forma tentativei de omor, prev. de art. 257 alin 1 ?i 4 Cod penal raportat la art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 ?i 2 Cod penal ?i tentativă de omor, prev. de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 ?i 2 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal şi executarea mandatului de arestare preventivă nr.9/UP din 23 iunie 2023. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 10 iulie 2023, ora 14,00”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Botoșani.

Ştirea iniţială

Un scandal sângeros a avut loc într-o comună din județul Botoșani. Un tânăr de 26 de ani a atacat cu toporul un polițist și nu a putut fi potolit decât cu focuri de armă. Din primele informații, tot scandalul ar fi început de la o șicanare în trafic.

Incidentul a avut miercuri noapte,  în jurul orei 23:30, când polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au fost sesizați prin apel 112, de o persoană cu privire la faptul că în fața locuinței sale, din comuna Mihai Eminescu, are loc un scandal.

Agent de poliție atacat de scandalagiu

„Echipajul de poliție dirijat în locul indicat, a identificat apelantul, un tânăr de 26 de ani, care avea în mână un topor, cu care amenința alte două persoane, iar una dintre acestea era rănită. Polițiștii l-au somat să renunțe la comportamentul agresiv, însă nu s-a conformat, motiv pentru care au fost executate focuri de avertisment cu arma din dotare. Întrucât tânărul nu s-a supus somațiilor polițiștilor și a incercat să îi atace, lovindu-l pe unul dintre agenți, a fost executat un foc de armă înspre acesta, fiind rănit la nivelul gambei piciorului drept”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani.

Ulterior, tânărul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

 

Polițist din Botoșani atacat cu toporul de un tânăr. Individul, potolit cu focuri de armă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *