Risc de inundații pe un râu din județul Botoșani. Hidrologii au instituit cod portocaliu

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că, în continuare, există risc de inundații pe râul Prut și au instituit cod portocaliu. Acesta este valabil până astăzi, la ora 10:00.

Fenomenele prognozate sunt „creșteri de debite și niveluri ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, cu posibile depășiri ale COTEI DE INUNDAŢIE”.

Potrivit datelor furnizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani, în această dimineață, la ora 07.00, la intrarea în țară, la Oroftiana, Prutul măsura 460 cm, cu 90 cm peste cota de atenție. Tendința este de scădere.

La acest nivel, gospodăriile și casele din zonă nu sunt în pericol de a fi inundate. Apa a acoperit zonele joase din lunca Prutului.

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.

Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate este permanent monitorizată atât prin Centrul Operaţional al inspectoratului, cât și în teren de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență. Echipajele de pompieri de la toate subunitățile din județ sunt pregătite pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în sprijinul cetățenilor, potrivit unui comunicat transmis de ISU Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *