FOTO Una dintre cele mai frumoase case boierești din Botoșani! Bijuteria arhitecturală i-a aparținut unui mare om politic

Una dintre cele mai frumoase case boierești din Botoșani este Casa Văsescu, care i-a aparținut lui Alexandru Văsescu, un important om politic al secolului XIX. Anul construcției nu se știe cu precizie, dar unele surse menționează anul 1880, altele 1890 sau 1891, potrivit Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Botoșani.

Stilul arhitectural este unul eclectic, cu elemente din diferite stiluri arhitecturale, în special neoclasice. Construită cu terase largi la etaj, clădirea de pe B-dul Unirii, a adăpostit Internatul primului Liceu de fete din Botoşani – „Carmen Sylva”, iar mai târziu Liceul.

După poziționarea sa, aceasta surprinde ochiul printr-o delicată operă de artă sculpturală, semnificativă prin locul unde se află, în oraș. Fațada și-a păstrat decorațiile și, mai ales, finisajul exterior în tencuială obișnuită și zugrăveli cu soluție de var, în culori calde. Clădirea impresionează de fiecare dată trecătorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *