Peste 120 de elevi botoșăneni, beneficiari ai Programului ”Euro 200”. Cine sunt aceștia

Un număr de 123 de elevi din județul Botoșani vor primi bani din partea statului în cadrul Programului ”Euro 200”. Ministerul Educației a publicat lista cu elevii beneficiari ai programului  privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare – 2023.

Obiectivul programului este de stimulare a achiziţionării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv dezvoltarea competenţelor de utilizare a mijloacelor IT & C.

”Programul „Euro 200” continuă și în anul 2023, de acest sprijin urmând a beneficia elevii și studenții din învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie.  Principala noutate este următoarea: pentru acest an venitul brut lunar pe membru de familie s-a majorat de la 250 de lei la 500 de lei, urmare a evoluției indicelui prețului de consum comunicat de Institutul Național de Statistică”, precizează Ministerul Educației.

De asemenea, a fost modificat și modelul bonului valoric, astfel că, în anul 2023, din rațiuni de securizare, culoarea fundalului bonului valoric va fi roz. Vezi aici Lista_nominala_initiala_beneficiari_EURO_200_2023!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *