Un nou protest la Spitalul Județean Botoșani. Angajații din sănătate, nemulțumiți de indiferența Guvernului față de revendicările lor

Un nou protest va avea loc joi, la Spitalul Județean Botoșani.  Nemulțumită de indiferența Guvernului față de adevăratele revendicări ale angajaților din Sănătate, Federația ”Solidaritatea Sanitară” continuă programul acțiunilor cu un nou protest național ce se va desfășura în curtea spitalelor, îndreptat împotriva refuzului guvernului de a negocia  și rezolva revendicările ce privesc interesele tuturor categoriilor de angajați din sectorul public de sănătate.

Protestul se va desfășura joi, 06 iulie în intervalul 12.00 – 12.30, fără întreruperea activității unității.

Acțiunile de proteste sunt motivate de faptul că nici guvernul anterior, nici guvernul recent instalat nu au luat cu adevărat în considerare doleanțele angajaților din sănătate. Ceea ce a fost stabilit prin ordonanța de urgență adoptată săptămâna trecută este departe de a satisface așteptările angajaților din sănătate și departe de a însemna o creștere reală a puterii de cumpărare. Nemulțumirea angajaților din Sănătate este cu atât mai mare cu cât aceasta este o ordonanță a amăgirilor, infimele drepturi salariale prevăzute în ea neputând fi de fapt acordate. Pichetarea unităților sanitare, ce se desfășoară mâine, nu este singurul protest al Federației ”Solidaritatea Sanitară” din această perioadă, acesta fiind completat de alte două proteste aflate în desfășurare: demisia medicilor din contractele individuale de muncă aferente gărzilor suplimentare, 373 medici care efectuează gărzi comunicând până la acest moment unităților intenția de a demisiona, protestul angajaților din Sănătate care asigură continuitatea serviciilor medicale/funcționării unității, 386 salariați atenționând public și comunicând unităților asupra intenției/posibilității de a renunța la lucrul în ture și în zile libere/de sărbători legale”, precizează liderii sindicali.

Aceștia cer modificarea ordonanței de urgență adoptată săptămâna trecută, în sensul aplicării în integralitate a actualei legi a salarizării pentru toți angajații din sănătate și acordând o creștere a salariului din noua lege pentru toți angajații din Sănătate.

„Această soluție determină rezolvarea actualelor disfuncționalități salariale (acestea afectând sporurile pentru condiții de muncă, tură și zile nelucrătoare, tariful orar al gărzilor medicilor, indemnizația de hrană – toate blocate la nivelul anului 2018), respectiv majorări salariale efective raportat la ceea ce a fost legiferat în urmă cu o săptămână prin OUG nr. 63/2023 și crearea posibilității de-a acorda aceste drepturi salariale”, susțin aceștia.

One thought on “Un nou protest la Spitalul Județean Botoșani. Angajații din sănătate, nemulțumiți de indiferența Guvernului față de revendicările lor

  1. Solidaritatea v-a cerut sa iesiti la proteste. Bun…pana aici! Dar nu vad pe nici unul dintre cei pentru care se lupta Federatia si pentru drepturile carora a declansat protestele!!! Poate va mai documentati pentru ce iesiti in strada…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *