FOTO & VIDEO Un nou protest la Spitalul Județean Botoșani! „Suntem singurul sector bugetar care mai avem salarii la nivelul anului 2018”

Un nou protest a avut loc, joi, la Spitalul Județean Botoșani. Sute de angajați din sănătate s-au arătat nemulțumiți de felul în care sunt remunerați pentru munca prestată și nu numai.

Ei solicită deblocarea angajărilor în cele două sisteme; alocarea sumelor necesare pentru a asigura plata voucherelor de vacanță pentru toți angajații; revizuirea ierarhiei pentru toate funcțiile din sănătate implicit reașezarea asistentului medical în grila de salarizare cuprinsă în noua lege a salarizării bugetare; recunoașterea rolului asistenților medicali în funcționarea sistemului de sănătate publică se va regăsi în viitorul program de guvernare; dar și garantarea menținerii locurilor de muncă pentru personalul angajat în unitățile medicale din rețeaua CFR și după ce acestea vor fi transferate la alte autorități.

„Cu toții avem sporurile raportate la salariile din 2018, suntem singurul sector bugetar care mai avem salarii la nivelul anului 2018”, susțin liderul sindicatului „Solidaritatea sanitară”, Daniel Bulboacă.

Astfel de proteste au loc la nivelul întregii țară. După profesori, și angajații din sănătate ies în stradă și cer lefuri mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *