Șeful ISJ Botoșani îi ia la întrebări pe directorii unităților de învățământ cu rezultate slabe. Nu scapă nici profesorii de română și matematică

Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Botoșani, Bogdan Suruciuc, îi ia la întrebări pe directorii unităților de învățământ din județ, în care s-au înregistrat rezultate slabe la Evaluarea Națională.

Potrivit acestuia, urmează o perioadă de analiză intensă din partea Inspectoratului Școlar Județean în privința procentului de promovabilitate la examenul de evaluare națională.

Mă îngrijorează scăderea înregistrată doar într-un an, de 9 puncte procentuale, care lovește în sistemul educațional botoșănean și în colegii dedicați care se implică total la clase. Pentru a înțelege motivele reale ale acestei scăderi, de la 75% procent de promovabilitate în 2022, la 66,3% în anul curent, voi deschide o serie de discuții cu directorii unităților de învățământ cu rezultate slabe, cu care intenționez să discut individual. Ulterior, dacă va fi cazul, atenția va fi îndreptată și către profesorii de limba și literatura română și matematică, dacă se vor constata diferențe uriașe între mediile din gimnaziu ale elevilor și notele obținute la evaluarea națională”, susține Suruciuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *