Singura elevă din Botoșani cu 10 la Bacalaureat: Mă simt foarte fericită! Nu eram sigură că voi obține notă maximă

Singura elevă din județul Botoșani, care a obținut media 10 la Bacalaureat înainte de contestații este absolventă a Colegiului Național „Mihai Eminescu”. Andra Mera a fost în clasa a XII-a B, la profilul matematică- informatică.

Cu o frumusețe naturală moștenită de la mama ei, o privire caldă și un zâmbet blând, Andra a dovedit că este inteligentă, muncitoare și determinată.

„Mă simt foarte fericită. Nu a fost foarte dificil. Am fost mulțumită de ceea ce am scris la examene, deci mă așteptam să obțin note mari. Nu eram sigură dacă voi obține nota maximă. Am muncit pe parcursul tuturor anilor de școală. Tot ce am avut nevoie pentru a învăța cu drag a fost îndrumarea profesorilor în cadrul orelor de la școala și în cadrul celor suplimentare, tot de la școală”, ne-a mărturisit tânăra.

Andra spune că a fost o perioadă grea în timpul școlii online, dar s-au adaptat atât ei, ca elevi, cât și profesorii.  Pe viitor, își dorește să studieze, alături de sora ei geamănă, la Facultatea de Arhitectură.

„Având în vedere că sora mea mai mare a terminat Facultatea de Urbanism, iar sora mea geamănă vrea să urmeze Facultatea de Arhitectură, vrem să lucrăm în echipă. De aceea vreau să urmez Facultatea de Construcții Civile Industriale și Agricole din cadrul Universității Tehnice de Construcții București”, ne-a mai spus tânăra.

Secretul ei pentru un „10 curat”

Andra a învățat mereu pe parcursul anilor de studii și a acordat atenție tuturor materiilor. Asta nu înseamnă că a stat doar cu ochii în carte. S-a bucurat de timpul liber, dar a găsit un echilibru în toate.

Am găsit un echilibru: m-am și distrat, dar am și învățat atunci când știam că trebuie să o fac pentru a obține rezultatele pe care le doream”, ne-a dezvăluit Andra.

Tânăra este percepută ca fiind o fire sensibilă și amuzantă, dar serioasă atunci când trebuie. Îi place mult să citească, să călătorească și să iasă cu prietenii. Se declară fascinată de locul ei preferat: Roma, iar cartea sa preferata este „Să ucizi o pasăre cântătoare” de Harper Lee”.

„Părinții mei și profesorii au fost mereu alături de mine și m-au îndrumat în acești ani. Pentru acest lucru le mulțumesc”, a încheiat tânăra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *