Senatorul Cristian Achiței, interpelare către ministrul Transporturilor pentru modernizarea tronsonului de la mijlocul drumului DN 29 D Botoșani- Ștefănești

Senatorul Cristian Achiței l-a interpelat pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru modernizarea celor 2,5 km de drum de la mijlocul DN 29D Botoșani – Ștefănești, rămași într-o stare avansată de degradare. Interpelarea a fost făcută în ultima ședință de întrebări și interpelări din sesiunea parlamentară recent încheiată.

Lucrările de modernizare a Drumului Național DN 29D Botoșani-Ștefănești se apropie de final. Vom dispune în curând de un drum nou, pe care se va putea circula în condiții foarte bune, făcându-se astfel legătura între municipiul reședință de județ și Republica Moldova, prin vama de la Stânca-Costești. În aceste condiții, spune Achiței, este inacceptabil ca un tronson relativ scurt, de 2,5 km, între km 18+500 – km 21+000, să rămână nemodernizat, aproximativ la mijlocul unui întreg drum național care va arăta impecabil.

„V-am semnalat această problemă în mod repetat și în răspunsurile dumneavoastră m-ați asigura că aveți în vedere rezolvarea acestei probleme stringente, la această dată aflându-ne în faza realizării studiului de fezabilitate. Vă rog să îmi comunicați când se finalizează studiul de fezabilitate și ce măsuri aveți în vedere pentru a urgenta realizarea efectivă a lucrărilor”, a solicitat Achiței. 

Este vorba de acel segment de drum care a fost construit în urmă cu mai mult de 10 ani și ulterior s-a degradat. Cei 2,5 km nu au putut fi cuprinși în proiectul de modernizare a întregului DN 29D, care acum se apropie de final, din cauză că, la data respectivă, exista un litigiu pe rol între CNAIR și constructor cu privire tocmai la acel tronson.

Este motivul pentru care, după finalizarea în justiție a litigiului, am reușit să finalizăm expertiza tehnică a celor 2,5 km, în anul 2021. Ulterior, pentru a urmări progresul acestei investiții, i-am adresat, de la tribuna Parlamentului, o serie de interpelări ministrului Transporturilor, ultima dintre ele chiar săptămâna trecută. Sunt optimist în privința reușitei demersurilor pe care le fac în calitate de reprezentant al botoșănenilor în Parlamentul României, astfel încât în cel mai scurt timp problema să poată fi rezolvată, iar cei 2,5 km de drum să fie la rândul lor modernizați”, a precizat Achiței.

One thought on “Senatorul Cristian Achiței, interpelare către ministrul Transporturilor pentru modernizarea tronsonului de la mijlocul drumului DN 29 D Botoșani- Ștefănești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *