Senatorul Cristian Achiței: Modernizarea DN 28B Botoșani-Tg. Frumos merge mai departe

 

Senatorul liberal Cristian Achiței dă asigurări că modernizarea drumului național DN 28B Botoșani-Târgu Frumos merge mai departe. El susține că firma de construcții a găsit „o soluție temeinică„ pe care o implementează, în aceste zile, pe DN 28B Botoșani- Târgu Frumos, de la ieșirea din municipiu și până la Zăicești.

După finalizarea reparațiilor la primul strat de asfalt, nu s-a trecut direct la turnarea celui de-al doilea strat (binderul), ci s-a aplicat mai întâi un strat suplimentar, de egalizare, din mixtură AB 31,5. Peste acesta a fost montată o geogrilă, peste care se așterne al doilea strat de asfalt. Odată finalizată, noua structură a drumului este mult mai solidă decât cea prevăzută în proiectul inițial. La noua soluție s-a ajuns după refacerea studiului de trafic și emiterea, la sfârșitul lunii mai, a unei dispoziții de șantier de către proiectant”, a precizat Achiței.

Parlamentarul PNL spune că aceeași soluție tehnică se aplică și pe tronsonul Zosin-Draxini-Buda, acolo unde a fost realizat deja stratul intermediar de egalizare, urmând să fie turnat și al doilea strat asfaltic, binderul.

Sunt în continuare concentrat pentru ca modernizarea întregului drum național așteptat de ani de zile de botoșăneni să meargă cu bine până la capăt„, a transmis botoșăneanul.

Anunț de ultimă oră despre blocajul de pe DN 29D Botoșani-Ștefănești. Achiței: „Orice tentativă de a pune bețe în roate va fi sortită eșecului”

One thought on “Senatorul Cristian Achiței: Modernizarea DN 28B Botoșani-Tg. Frumos merge mai departe

  1. multimim PSD ca ti-ai batut joc de noi cei care circulam pe acest drum spre casa !
    multumim Achitei o sa iti dau o vodka dubla ca esti om de treaba! atat meritati voi bai …politicienilor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *