Criză de medici. 13 medici pensionari, menținuți în activitate la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani. Vezi pe ce secții!

Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani continuă să lucreze cu medicii pensionari, pentru ca activitatea din unitate să se desfășoare fără probleme.

Nu mai puțin de 13 medici activează la Spitalul Județean, deși sunt pensionari sau îndeplinesc vârsta de pensionare. Aceștia sunt menținuți, în continuare, în activitate de conducerea unității spitalicești ca urmare a deficitului mare de medici.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Botoșani, patru medici își desfășoară activitatea după împlinirea 67 ani, respectiv un medic pediatru la Secția Darabani, doi medici de medicină interna la Spitalul Județean și un medic de specialitatea recuperare si balneofizioterapie.

De asemenea, sunt cinci medici, cu vârste de peste 67 ani, care își desfășoară activitatea în baza unui contract de prestări servicii. Este vorba de un medic medicină internă la Secția Săveni, un medic la cabinetul diabet nutriție și boli metabolice, un medic psihiatrie și doi medici radiologie si imagistică medicală.

Alția patru medici sunt pensionabili. respectiv doi medici pediatrie, un medic anestezie terapie intensivă si un medic medicină sportivă.

În perioada 1 ianuarie 2021 – 31 decembrie 2022, potrivit datelor de la Spitalul Județean, au fost angajați 68 de medici și cadre medicale superioare, între care și 17 medici rezidenți ce urmează să vină la post la finalul studiilor. În ciuda acestui fapt, spitalul duce, în continuare, lipsă de medici.

Din acest motiv, au fost demarat demersurile către Ministerul Sănătății în vederea scoaterii la concurs a unor posturi vacante.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *