Un fost angajat al primăriei s-a plâns de „bullying” fiindcă i s-a dat de lucru

Proces inedit în justiția din Bihor, pornit de un fost muncitor al Primăriei Hidişelu de Sus, care a cerut judecătorilor să-l oblige pe primarul comunei nu doar să-l reangajeze, ci şi să-i plătească despăgubiri de 15.000 lei pentru că l-a hărţuit moral la locul de muncă.

În ce a constat „bullying-ul”? Omul fusese buldoexcavatoristul Primăriei, dar cu normă parțială, așa că edilul i-a stabilit şi alte sarcini. L-a trimis să crape lemne de foc pentru centrala termică a Primăriei, să cureţe capela mortuară, să taie buruieni, ceea ce bărbatul a considerat a fi „sarcini înjositoare”, care i-au provocat „stări de stres și alterarea imaginii la nivelul comunității, prin încălcarea onoarei și demnității personale” de buldoexcavatorist calificat.

În final, însă, pentru că nici nu prea respecta programul de muncă, orgoliosul muncitor a fost concediat, decizie pe care toţi judecătorii care au analizat cazul au considerat-o întemeiată, respingându-i pretenţiile, ca nefondate.

Nu de alta, dar, după cum a decis instanţa, „prestarea unor munci, respectând fișa postului, nu poate fi de natură a-i afecta reputația și onoarea în comunitate”…

Fostul angajat al Primăriei Hidişelu de Sus care a reclamat faptul că a fost hărţuit la locul de muncă a făcut câteva precizări cu privire la procesul pe care l-a pierdut în favoarea administraţiei locale. „Am pierdut procesul pentru că nu am putut dovedi că am fost şicanat, jignit şi hărţuit. Totul, pentru că nu am vrut să îmi pun semnătura pe un document unde scria că buldoexcavatorul a consumat 1.000 litri de motorină, în condiţiile în care consumul real a fost sub 500 litri”, susţine omul.

Sursa: ebihoreanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *