Directorul ANM anunță fenomene extreme. Furtunile vor fi urmate de temperaturi exagerate: „Debutul lui Cuptor va aduce din nou valori de temperaturi apropiate de pragul de caniculă”

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale a Meteorologiei (ANM), a anunțat, în direct la România TV, prognoza pentru următoarele zile. După un val de ploi torențiale, temperaturile vor crește până la pragul de caniculă, discomfortul termic fiind unul crescut din cauza umezelii care se va menține la un nivel ridicat.

„Vorbim în continuare, din păcate, de fenomene de instabilitate atmosferică. Își vor face apariția din nou începând de mâine după-amiază. Mâine vom consemna astfel de fenomene în mod deosebit în zona de munte, dar și în Banat, în Crișana, Transilvania și Nordul Moldovei.

Regimul de temperaturi va fi unul în creștere mâine, deja vom consemna, din nou, 31-32 de grade. Aversele vor fi unele torențiale, însoțite de descărăcări electrice, intensificări ale vântului și, pe secvențe scurte de timp, vom consmena posibil, din nou, valori și cantități de apă de 15-25, izolat peste 30-40 de litri/metru pătrat.

Astfel de fenomene vor fi de interes și la mijlocul săptămânii, pentru ziua de miercuri și joi, când, mai ales în jumătatea nordică, mâine după-amiază, miercuri, după care cu extindere din nou în partea de Sud și Sud-Est a țării. Debutul lunii lui Cuptor va aduce din nou valori de temperaturi apropiate de pragul de caniculă, 34, posibil 35 de grade.

Cu siguranță vom vorbi, din nou, de disconfort termic în creștere, pentru că umezeala se va menține ridicată, umezeala aerului în atmosferă, astfel încât valori de temeperaturi de 33 de grade cu siguranță vor face să resimțim peste 35-37 de grade”, a explicat Elena Mateescu, pentru România TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *