Alertă meteo! Județul Botoșani, sub Cod galben de vreme rea

Meteorologii au emis, marți, o avertizare Cod galben de vreme rea pentru județul Botoșani. Potrivit ANM, avertizarea este valabilă în intervalul  27 iunie, ora 14 – 28 iunie, ora 03. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în nordul Banatului, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în nordul Moldovei, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55…70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

DE asemenea, ANM a emis și o informare de instabilitate atmosferică pentru toată țara, valabilă de în intervalul 27 iunie, ora 14 – 28 iunie, ora 23.00.
În intervalul menționat vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, izolat grindină și local  intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h. Astfel de manifestări se vor semnala în după-amiaza zilei de marți (27 iunie) și în cursul nopții de marți spre miercuri (27/28 iunie) în vestul, centrul și nordul țării, iar pe parcursul zilei de miercuri (28 iunie) în sud, sud-est, la munte și local în restul teritoriului. Pe alocuri se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *