Zeci de candidați din Botoșani au absentat, astăzi, la prima probă scrisă a Bacalaureatului

Zeci de candidați din Botoșani au absentat, astăzi, la prima probă scrisă a Bacalaureatului. La nivelul județului Botoșani 2646 candidați s-au înscris pentru a susține proba scrisă la limba română din cadrul examenului național de bacalaureat. Au fost prezenți la proba E.a) –  Limba și literatura română  un număr de 2588 de candidați. Niciun elev nu a fost eliminat din examen. La această probă au absentat 58 de candidați, susțin reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

In zilele următoare, în data de 27.06.2023 elevii vor susține proba scrisă obligatorie a profilului (matematică/istorie), iar pe 28.06.2023 va fi proba la alegere.  Cei care  au urmat cursurile filierei bilingv-francofone susțin pe data de 29.06.2023 proba scrisă la  disciplina non-lingvistică.

„În conformitate cu Anexa 2 la ordinul MECTS nr. 4799/31.08.2010, privind organizarea si desfăşurarea examenului de bacalaureat -2011, Art. 95 – (1) Se interzice cu desăvârșire colectarea sau favorizarea acțiunii de colectare a unor fonduri materiale sau bănești de la candidați, de la părinții acestora sau de la orice persoana care are rude în rândul candidaților, fonduri care au ca destinație asigurarea cazării, a meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din centrele de examen sau de evaluare. (2) Conducerile unităților de învăţământ vor lua toate masurile pentru informarea cadrelor didactice, elevilor si parintilor referitor la prevederile mentionate la alin. (1) si pentru a nu permite încalcarea acestora”, susține inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *