VIDEO Șase polițiști din Botoșani au refuzat mita numai în ultima săptămână. Un șofer a încercat să-i mituiască chiar azi dimineață

Nu mai puțin de șase polițiști au refuzat mita în ultima săptămână. Ultimul șofer care a încercat să-i mituiască a fost prins de cei de la Anticorupție chiar azi dimineață. Luni, 26 iunie 2023, în jurul orei 04:50, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați prin intermediul Call-center anticorupție 0800.806.806 de către polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani despre faptul că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit, pe raza municipiului Botoșani, un conducător auto întrucât acesta depășise viteza legală de deplasare pentru sectorul de drum respectiv.

În aceste împrejurări, conducătorul auto a oferit echipajului de poliție o sumă de bani pentru ca polițiștii să nu aplice măsurile legale pentru abaterea constatată, respectiv suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

Agenții de poliție au înregistrat momentul oferirii sumei de bani cu aparatura tip bodycam și au refuzat categoric propunerea conducătorului auto.

Ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Botoșani au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, cercetările fiind continuate, în coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Precizăm faptul că numai în ultima săptămână, un număr de 6 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani au refuzat sume de bani cu titlu de mită oferite de conducători auto și au sesizat faptele de natură penală la Direcția Generală Anticorupție.

One thought on “VIDEO Șase polițiști din Botoșani au refuzat mita numai în ultima săptămână. Un șofer a încercat să-i mituiască chiar azi dimineață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *