Tânărul care lovit cu toporul în cap un poliţist, arestat preventiv. Vezi cine este botoşăneanul!

Tânărul care, în noaptea de miercuri spre joi, a lovit cu toporul în cap un poliţist a fost arestat preventiv, în baza unui mandat emis de Tribunalul Botoşani. Judecătoriii i-au dat 30 de zile de arest pentru tentativă de omor şi ultraj.

Botoşăneanul de 26 de ani se numeşte Iulian Alexandru Ghervan, cel care a fost împuşcat în picior în încercarea agenţilor de poliţie de a-l potoli..

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani formulată în dosarul nr. 564/P/2023. În temeiul art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. 1 şi 3, art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Ghervan Iulian-Alexandru, în stare de reţinere în tutela Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Botoşani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj sub forma tentativei de omor, prev. de art. 257 alin 1 ?i 4 Cod penal raportat la art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 ?i 2 Cod penal şi tentativă de omor, prev. de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 şi 2 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 23.06.2023 şi până la data de 22.07.2023 inclusiv”, se arată în soluţia pe scurt a Tribunalului Botoşani.

Ştirea iniţială

Un scandal sângeros a avut loc într-o comună din județul Botoșani. Un tânăr de 26 de ani a atacat cu toporul un polițist și nu a putut fi potolit decât cu focuri de armă. Din primele informații, tot scandalul ar fi început de la o șicanare în trafic.

Incidentul a avut miercuri noapte,  în jurul orei 23:30, când polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au fost sesizați prin apel 112, de o persoană cu privire la faptul că în fața locuinței sale, din comuna Mihai Eminescu, are loc un scandal.

Agent de poliție atacat de scandalagiu

„Echipajul de poliție dirijat în locul indicat, a identificat apelantul, un tânăr de 26 de ani, care avea în mână un topor, cu care amenința alte două persoane, iar una dintre acestea era rănită. Polițiștii l-au somat să renunțe la comportamentul agresiv, însă nu s-a conformat, motiv pentru care au fost executate focuri de avertisment cu arma din dotare. Întrucât tânărul nu s-a supus somațiilor polițiștilor și a incercat să îi atace, lovindu-l pe unul dintre agenți, a fost executat un foc de armă înspre acesta, fiind rănit la nivelul gambei piciorului drept”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani.

Ulterior, tânărul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Mesaje pline de durere după moartea doctoriței din Botoșani, de 26 de ani. „Era îngerul pacienților bolnavi de cancer”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *