FOTO Maia Morgenstern, impresionată de Botoșani. Actrița s-a fotografiat lângă crinii de pe Bulevard

Celebra actriță Maia Morgenstern s-a arătat impresionată de Botoșani. Aceasta s-a fotografiat lângă crinii de pe Bulevardul „Mihai Eminescu” din municipiul Botoșani.

„Crini/La Botoșani/Mulțumim/Mulțumesc/Foto: Tu Dor Lazăr/Și teii”, a fost mesajul care a însoțit fotografia publicată de actriță pe rețelele de socializare.

Pe data de 22 iunie,  Maia Morgenstern, alături de mai mulți actori din București precum: Claudiu Istodor, Tudor  Aron, Cristina Dembinski, Mihaela Velicu, Avram Birău, Ion Lupu, au jucat la Casa Tineretului, piesa de teatru „Profesiunea Doamnei Warren”.

Maia Morgenstern s-a născut la data de 1 mai 1962 la București în zodia taurului, ceea ce i-a conferit tăria și încăpățânarea specifică taurilor fără de care nu ar fi reușit. A fost măritată de două ori și are trei copii: Tudor Aaron, Eva Leea Cabiria și Ana Isadora, care i-au făcut viața mai frumoasă.

Debutul în cinematografie s-a produs în anul 1983, cu filmul Prea cald pentru luna mai, în regia Mariei Callas Dinescu. Numele său, Morgenstern, în traducere liberă înseamnă „Steaua de dimineață”, iar în germană e vorba de Luceafărul de dimineață, acesta fiind și un alt nume dat Fecioarei Maria, Maicii Domnului, fapt care a contribuit mult la alegerea sa în rolul din „Patimile lui Hristos” – 2004 întrucât regizorul filmului, Mel Gibson, fiind un devotat romano-catolic, a luat și acest lucru în considerare pe lângă originea ei.

Ceea ce i-a adus faimă a fost filmul Balanța, realizat de Lucian Pintilie, cu care a venit și notorietatea internațională, actrița fiind astfel declarată „Steaua de mâine”, obținând totodată și prestigioasa distincție a Academiei Europene de Film – Premiul Felix. A studiat la Academia de Teatru și Film din București între 1981 și 1985, după care a jucat și la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț între anii 1985 și 1988.

Au urmat doi ani la Teatrul Evreiesc de Stat și, din 1990, când a plecat de acolo, până în prezent, a jucat la Teatrul Național din București. A jucat în numeroase filme românești și străine, fiind una dintre puținele actrițe românce care a reușit să pătrundă în cinematografia străină.

FOTO Să vezi și să nu crezi! Teatrul Mihai Eminescu, tot mai aproape de finalizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *