FOTO Cum s-a petrecut șicanarea în trafic în care un botoșănean a murit împușcat, în Belgia: Noi îl așteptam acasă pe 7 iulie

O șicanare în trafic s-a încheiat tragic pentru doi români, în oraşul belgian Liege. Un tânăr de 28 de ani din județul Botoșani a fost împușcat mortal, iar celălalt grav rănit, după ce i-au urmărit cu mașina pe cinci cetațeni turci, cu care avuseseră o dispută verbală pe autostradă.

Ucigașul fusese chemat în ajutor de către străini, potrivit Poliției.

Florin Nistor era pasager într-o maşină în care se mai aflau trei români, colegi de muncă în construcții, în Liege, Belgia.

Soția șoferului mașinii românilor: „S-au luat în trafic cu turcii, nu îmi dau seama. Din mers au luat turcii, pe o ieșire de pe autostradă, că turcii erau beți și drogați că veneau de la o nuntă și au început cearta în trafic…”

După ce cetățenii turci i-ar fi șicanat în trafic pe români, aceștia au pornit în urmărirea lor. După aproximativ aproximativ 3 km, au oprit cu toții în apropierea unei şcoli, într-un cartier din Liege și s-au dat jos din mașini.

În scenă a apărut însă și un alt bărbat, înarmat. Românii s-au retras în autoturism, ca să fugă. Dar ucigașul a tras în ei. Tânărul de 28 de ani a murit pe loc, iar cealaltă victimă a fost grav rănită.

Catherine Collignon, purtător de cuvânt Parchetul Liege: „Erau 4 persoane la bord. Au ieșit 3 persoane, dintre care una era rănită de glonț la cap. În interior, a patra persoana era decedată. Persoanele nu erau înarmate. Cine a tras și de ce, nu știm încă. Persoana decedată și cea rănită au fost lovite de același glonț.”

Cel mai probabil, atacatorul a fost chemat de cei urmăriți și a așteptat la locul unde s-a petrecut crima, potrivit Poliției. Turcii aflați în mașină au fost arestaţi. Familia tânărului ucis face acum demersuri pentru repatrierea trupului.

Daniela Monica Nistor, soția tânărului ucis: „Au venit autoritățile și mi-au zis că nu a rezistat, dar el bănuiesc că nu a fost dus la timp la spital, s-au dus la poliție, trebuia să-l duca la cel mai apropiat spital. Nu cred că avea nicio vina că erau toți băieții care lcurau, toți se strâng în grup să iasă, nu au ieșit cu intenția de a face scandal. A fost un om iubit și foarte bun, dar nu era un om cu care să te certi, agresiv.”

Aurica Onofrei, soacra tânărului ucis: „Noi îl așteptam acasă pe 7 iulie. Florin era cum este o fata, se comporta frumos cu toți. Cum a spus politia, într-un loc unde nu trebuia să se afle… și după câteva minunte ne au zis că a murit.”

Românul grav rănit este în spital. Între timp, Poliția îl caută pe ucigaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *