Și procurorii din Botoșani vor intra în grevă. Vezi care sunt nemulțumirile acestora!

Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani a decis declanșarea, începând de săptămâna viitoare, a unei forme de protest față de intenția autorităților centrale de a modifica legea privind pensionarea magistraților.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au hotărât ca, începând cu data de 26 iunie 2023 și până la adoptarea unei reglementări legislative care să țină cont de opinia majoritară a magistraților cu privire la modificările privind condițiile de pensionare și cuantumul pensiei de serviciu, activitatea de urmărire penală să se efectueze doar în cauzele urgente, în care sunt în vigoare sau este necesară luarea unor măsuri preventive ori de protecție a victimelor și martorilor, cele în care sunt dispuse ori sunt necesare măsuri de supraveghere tehnică, cele privind aplicarea provizorie a măsurilor de siguranță cu caracter medical, cele cu persoane vătămate minori.

Totodată, procurorii din Botoșani au stabilit suspendarea programului de audiențe cu publicul.

În rândul judecătorilor de la Tribunalul Botoșani, decizia de intrare în grevă se aplică de miercuri.

Criză acută de judecători la Botoșani. „La Judecătoria Botoșani au rămas 11 judecători în activitate, pe o schemă de 35”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *