Botoșănenii care vor plăti pentru un loc de parcare cât un salariu. Cât au licitat ca să aibă unde să-și lase mașina

marcaje locuri parcare, stiri, botosaniMunicipalitatea botoșăneană a organizat marți, 20 iunie, prima licitație din acest an pentru rezervarea locurilor noi de parcare și locurilor pentru care nu s-a plătit taxa de rezervare pe 2023.   La licitație s-au înscris sute de botoșăneni.

În urma licitației, cea mai mare taxă, respectiv 2.670 de lei, o va plăti un botoșănean ce a rezervat un loc pe Calea Națională – Unicat. Au mai fost adjudecate locuri cu 2.500 de lei pe strada Octav Băncilă, 2.000 de lei pe strada Ion Pillat, 1700 de lei pe strada Gheorghe Avramescu, respectiv cu câte 1.510 de lei în zona Adrian Adamiu și Rapsodiei.

Potrivit datelor centralizate de Serviciul Patrimoniu, au fost scoase la licitație 664 de locuri (dintre care 349 în opt parcări noi), în zona delimitată de: Bulevardul Mihai Eminescu, Gării, Aprodu Purice, strada  Dimitrie Pompeiu, strada Doboṣari (zona ANL Ciṣmea), Împărat Traian, Săvenilor, Tudor Vladimirescu, Ion Pillat.

Din cele 664 de locuri, 40 au fost alocate înainte de licitație persoanelor cu grad de handicap și 27 la agenți economici. Pentru 534 de locuri a fost câte un singur solicitant, fiind concurență în cazul a 63 de locuri de parcare.

Participanților li s-a transmis că taxa obținută în urma licitației cu strigare va fi menținută în fiecare an, iar la aceasta se va adăuga și eventualul coeficient de indexare aplicat la taxa de bază anuală. Durata de rezervare este până la 31 decembrie 2023, cu posibilitatea de prelungire, anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com