Un botoșănean, cunoscut spărgător de case și garaje, condamnat la ani grei de închisoare. Individul a „curățat” mai multe locuințe

Un botoșănean, cunoscut spărgător de case și garaje, condamnat la ani grei de închisoare. Individul a „curățat” mai multe locuințe. Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Dumitru Chirianu (40 de ani), din municipiul Dorohoi, la opt ani, 10 luni și 181 de zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tâlhărie calificată. Această pedeapsă este compusă din mai multe condamnări definitive.Decizia nu era definitivă la data pronunțării (26 aprilie 2023). Față de aceasta se putea face apel în termen de 10 zile de la comunicare, în caz contrar decizia rămânând definitivă, scrie stireasucevei.

În perioada aprilie 2018 – 16 mai 2018, inculpatul a pătruns într-un imobil din Suceava prin forțarea unei ferestre din spatele casei, murdărind peretele de sub geam cu noroi și lăsând urme de încălțăminte și pe pardoseală. Acesta a furat din imobil două saltele și un prelungitor. Pe urmă, acesta a ieșit din locuință pe o fereastră din fața casei. (valoare totală a prejudiciului – 2.330 lei)

În perioada 12 – 16 mai 2018, inculpatul a pătruns într-o altă locuință de unde a furat un generator electric. (valoare totală a prejudiciului – 1.700 lei)

În perioada 14 aprilie 2018 – 4 iunie 2018, inculpatul a pătruns prin efracție în magazia altei persoane, de unde a furat un motocultor, un aparat de sudură, o bormașină, un compresor staționar, un polizor, o drujbă și o motocositoare. (valoare totală a prejudiciului – 4.400 lei)

În cursul urmăririi penale, un martor a spus că inculpatul l-a căutat telefonic și l-a întrebat dacă nu este interesat să cumpere câteva lucruri, printre care o saltea, o bobină de cablu, un flex, o cadă, scule pentru construit, o motocositoare și alte obiecte. Martorul a cumpărat de la inculpat o saltea, pe care a achitat 1.050 lei. Inculpatul i-a adus martorului salteaua până la domiciliu cu un autoturism.

De asemenea, în cursul urmăririi penale, un martor a declarat că inculpatul l-a căutat telefonic în repetate rânduri pentru a-i oferi spre vânzare diverse bunuri, precum o cabină de duș, un pat matrimonial, o motocositoare, un cuptor cu microunde, o centrală pe lemne, un generator, un compresor. În luna iunie 2018, inculpatul ar fi venit la domiciliul martorului cu un autoturism cu care transporta granit de culoare albă și maro.

În cursul lunii iunie 2018, un martor a declarat că inculpatul l-a sunat pentru a-i vinde o motocositoare.

În cursul lunii iunie 2018, inculpatul a fost depistat într-o parcare din Suceava și avea în autoturism mănuși, cagule, un pistol cu gaze, un set de numere de înmatriculare aparținând altui autoturism, răngi și un clește mare tip ”gură de lup”.

Un fost primar din Botoșani, acuzat de delapidare. A fost trimis în judecată de procurori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *