FOTO Adolescenta din Botoșani care s-a apucat de kickboxing datorită campioanei Dianei Belbiță. „Colegii nu m-au susținut. Mereu făceau glume proaste pe seama mea”

O adolescentă de 15 ani, din Botoșani, s-a apucat de kickboking datorită campioanei MMA Diana Belbiță. De patru ani practică acest sport și a trecut prin multe accidentări, dar niciodată nu i-a trecut prin cap să renunțe. Carolina Pena, de la Școala Gimnazială nr. 14, este una dintre cele mai perseverente adolescente din Botoșani atunci când vine vorba despre kickboxing.

„Am ales acest sport când am văzut-o prima dată pe Diana Belbiță la televizor. Mi-a plăcut enorm acest sport, știam că necesită multă muncă, efort și pasiune, însă am fost gata de la început să dau totul”, spune, plină de încredere, Carolina.

Drumul spre performanță nu este deloc ușor. A avut mai multe accidentări de-a lungul anilor, dar spune că acestea nu au determinat-o niciodată să renunțe.

„E singurul lucru care mă face cea mai fericită, sala unde mă antrenez e a doua mea casă. Acolo am crescut și m-am maturizat enorm”, spune adolescenta.

„Mereu făceau glume proaste sau încercau să mă facă să renunț”

Carolina spune că acest sport te ajută foarte mult, în primul rând fizic, pentru că ai un corp frumos, dar și mental te întărește foarte mult. Dacă din partea familiei a avut susținere totală, din păcate, s-a confruntat și cu bullying-ul.

Colegii mei niciodată nu m-au susținut, ba din contră, mereu făceau glume proaste sau încercau să mă facă să renunț, însă nu le-a reușit niciodată pentru că știu deja pe ce drum vreau să merg”, mărturisește Carolina.

Ce a pățit un băiat care a încercat să o atingă împotriva voinței sale

Au fost și situații în care adolescenta a fost nevoită să se apere și atunci a folosit ce a învățat la antrenamente. Firește, nu ca atunci când este în competiții, dar a aplicat câteva tehnici mai lejere astfel încât să fie în siguranță.

„Am fost nevoită să folosesc ce am învățat asupra unui băiat care încerca să mă atingă, dar nu i-am permis acest lucru. Eram în holul școlii, pentru mine a fost destul de ușor deoarece el nu știa să se apere sau să se bată, am folosit lovitura mea preferată, un low kick, a funcționat exact cum a trebuit”, ne-a mărturisit adolescenta.

„Acest sport îmi dă foarte multă încredere în mine”

Carolina vrea să ajungă la cele mai mari competiții din țară și chiar internaționale. Muncește mult pentru asta și, alături de antrenorul său, Tudor Iorga, speră să atingă performanțele pe care și le dorește. Are și câteva modele în acest sport: Kenzo și frații Amariței.

„Acest sport îmi dă foarte multă încredere în mine, antrenorul meu a construit totul aici. Când urci în ring trebuie să fii sigură pe tine, altfel nu poți câștiga, acest lucru îl aplic și în viața de zi cu zi. La sală, îmi place să dau la saci foarte mult, să fac sparring-uri, tot. Acest sport este dur, ai nevoie de foarte multă duritate, este greu, dureros uneori..plus că necesită multă muncă, sacrificii și nu toate fetele ar fi de acord să lase mall-ul, machiajele, etc., ca să vina să “se bata””, spune Carolina.

Cum majoritatea timpului îl petrece la antrenamente, în timpul liber, tânăra învață pentru examen, se odihnește și îi place să se plimbe. Adolescenta este în clasa a VIII-a și își dorește să studieze mai departe la Liceul Pedagogic Nicolae Iorga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *