FOTO A bătut grindina în județul Botoșani. „Gheața a fost cam cât cireșele de mare”

A bătut grindina, vineri, în mai multe localități din județul Botoșani. Spre exemplu, la Teioasa- Darabani, o rupere de nori de 15- 20 de minute a făcut ca gheața să se strângă destul de consistent.

„Gheața a fost cam cât cireșele de mare. Au fost cireși, pruni, porumb afectați”, a declarat, pentru BotosaniNews, un localnic din Teioasa.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben care a fost valabilă, de la ora 13:40 până la ora 14:45, pentru localitățile Albești, Lunca, Călărași, Hlipiceni, Todireni, Prăjeni, Santa Mare, Românești, Răuseni.

O nouă avertizare în vigoare

Meteorologii au emis, vineri, o nouă alertă de Cod galben de vijelii pentru mai multe localități din județul Botoșani. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, avertizarea este valabilă de la ora 17:50 până la :ora 19:30 Sunt sub Cod galben localitățile: Botoșani, Mihai Eminescu, Curtești, Răchiți, Gorbănești, Stăuceni, Unțeni.

Se vor semnala : descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de dimensiuni mici, averse care local vor acumula 20…25 l/mp.

Alte câteva zeci de localități din Botoșani intră sub Cod galben

Alte câteva zeci de localități din județul Botoșani au intrat, vineri după-amiază, sub avertizare Cod galben de vreme rea. Administrația Națională de Meteorologie a anunțată că între orele 17.45 și 19.00 se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului, averse care local vor acumula peste 20…25 l/mp în localitățile Dorohoi, Vorona, Hudești, Corni, Mihai Eminescu, Suharău, Tudora, Vlădeni, Cristești, Curtești, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Dersca, George Enescu, Hilișeu-Horia, Broscăuți, Pomârla, Roma, Leorda, Cândești, Brăești, Văculești, Lozna, Dimăcheni, Bucecea.

O a doua avertizare se referă la localitățile Botoșani, Mihai Eminescu, Curtești, Răchiți, Gorbănești, Stăuceni și Unțeni și este valabilă în intervalul 17.50- 19.30. În această perioadă de timp se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de dimensiuni mici, averse care local vor acumula 20…25 l/mp.

Acesta este cel de-al patrulea Cod galben de vineri. De altfel, în zona de Nord a județului Boșoșani au fost înregistrate precipitații sub formă de grindină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *