Tânăr de 26 de ani prins de polițiștii de frontieră botoșăneni cu o carte de identitate falsă. Explicația sa nu l-a ajutat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăţ au descoperit asupra unui bărbat, cu cetățenie R. Ucraina, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care era falsă.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în data de 15 iunie a.c., în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Racovăţ  – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism înmatriculat în Ucraina, un cetățean R. Ucraina, în vârstă de 26 de ani.

„În baza planului comun de prevenire şi combatere a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă, poliţiştii de frontieră împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani au efectuat un control amănunţit asupra persoanei şi a mijlocului de transport. În consecinţă, în portmoneul bărbatului a fost observată o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din România, care avea imprimate datele de identitate și fotografia unei alte persoane. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a primit documentul în Cernăuţi de la un conaţional cu scopul de a fi transportat în Franţa unde urma a fi înmânat unui cetăţean ucrainean, fără a avea cunoştinţă că acesta e fals”, precizează sursa citată.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

O firmă din Botoşani construişte un campus pentru Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava. Lucrările au demarat joi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *