Botoșăneanul care i-a pus pe polițiștii de circulație să alerge după el a fost arestat preventiv

politie rutiera noapteaBotoșăneanul care i-a pus pe polițiștii de circulație să alerge după el a fost arestat preventiv, în baza unui mandat emis, miercuri, de Judecătoria Darabani. Tânărul de 28 de ani din Havârna este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Din cercetările efectuate de polițiștii de la Secția de Poliție Rurală nr. 7 Darabani, a reieșit faptul că, pe 9 iunie, în timp ce  se deplasa cu autoturismul, pe un drum din comuna Havârna, botoșăneanul nu a oprit la semnalele polițiștilor, fiind urmărit de către aceștia, pe o distanță de aproximativ trei kilometri.

Ulterior, tânărul a oprit  și a încercat să fugă, fiind prins și imobilizat de polițiști, apoi condus la sediul poliției.

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0, 91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult decât atât, tânărul avea permisul de conducere anulat.

Solutia pe scurt:

În baza art. 226 rap. la art. 223 alin. 2 C. proc. pen., cu reţinerea art. 202 C.proc.pen. şi art. 225 C.proc.pen., admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani şi, în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului M. BE., – cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. (2) din Codul penal şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin. (1) din Codul penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. (2) din Codul penal şi art. 44 alin. (1) din Codul penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.06.2023 şi până la data de 13.07.2023 inclusiv. Respinge ca neîntemeiată cererea de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu. Emite mandatul de arestare preventivă cu privire la inculpatul M. B.. Executorie, potrivit art. 204 alin. 3 C.proc.pen.. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu, av. Filip Delia, în cuantum de 340 lei, rămâne în sarcina statului şi este avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru procuror şi inculpat. Pronunţată în camera de consiliu la data de 14.06.2023, ora 11:30.

 

Un profesor din Botoșani va sta ani buni după gratii. Curtea de Apel Suceava a dat decizia finală

 

 

 

 

 

 

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA DARABANI Petent
MANOLACHE BENIAMIN Inculpat

 

Şedinţe

14.06.2023
Ora estimata: 11:00
Complet: JDL3
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: În baza art. 226 rap. la art. 223 alin. 2 C. proc. pen., cu reţinerea art. 202 C.proc.pen. şi art. 225 C.proc.pen., admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani şi, în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului M. BE., – cercetat sub aspectul comiterii infrac?iunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. (2) din Codul penal şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin. (1) din Codul penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. (2) din Codul penal şi art. 44 alin. (1) din Codul penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.06.2023 şi până la data de 13.07.2023 inclusiv. Respinge ca neîntemeiată cererea de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu. Emite mandatul de arestare preventivă cu privire la inculpatul M. B.. Executorie, potrivit art. 204 alin. 3 C.proc.pen.. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu, av. Filip Delia, în cuantum de 340 lei, rămâne în sarcina statului şi este avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru procuror şi inculpat. Pronunţată în camera de consiliu la data de 14.06.2023, ora 11:30.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)    14.06.2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *