FOTO Uniți și după 40 de ani! Zeci de foști elevi de la „Laurian” s-au reîntâlnit la 40 de ani de la absolvire. „Am învățat cu adevărat și ne-a ajutat în viață”

Ziua de 10 iunie 2023 a fost o mare sarbatoare pentru Liceul A.T.Laurian (actualul colegiu), dar si pentru fostii elevi ai acestuia, absolventii promotiei 1983, la cea de a 40-a aniversare.

Aproape 60 de fosti elevi ai prestigiosului liceu au venit din toate colturile lumii pentru a se revedea după zeci de ani de la absolvire. Au venit botoșăneni stabiliți în Canada, Anglia, Italia, Israel, Irlanda, dar și din mai multe județe ale țării noastre.

Unii au devenit medici, alții ingineri, profesori, unul dintre ei este prorector în Iași, unul lucrează în Guvernul Canadei, o fostă absolventă este în conducerea Petrom, dar cu toții sunt oameni care, în proporție de 95%, au făcut studii superioare.

„A fost o generație foarte sârguincioasă. Am învățat cu adevărat și ne-a ajutat în viață”, ne-a mărturisit o fostă absolventă.

Atât de uniți au fost în timpul liceului încât mulți au legat prietenii care au trecut testul timpului și chiar al distanței. Sunt oameni pentru care liceul a însemnat mult mai mult decât o etapă școlară. S-au respectat unii pe alții, s-au încurajat și sprijinit reciproc. Astfel, revederea chiar și după 40 de ani a fost așteptată cu bucurie de fiecare dintre ei. A fost un prilej de a depăna amintiri, dar și de a povesti cum li s-au schimbat viețile peste ani.

Invitati de onoare au fost doamnele profesoare pensionare Boiarschi Cecilia (matematica), Popa Cornelia (limba romana), Cimpanu Codruta (limba franceza), Hamburda Claudia (limba germana), Cichirdan Adriana (limba engleza) si Leonte Olimpia (desen tehnic).

Cursul festiv a avut loc in frumoasa aula a liceului, sustinut de catre actualii directori, doamna profesoara Prajinariu Mihaela si domnul profesor Onofrei Ioan, iar petrecerea s-a desfasurat la Restaurantul Rapsodia.

Au fost momente pline de incarcatura emotionala, de bucuria revederii, lacrimi de fericire, multa voie buna, totul presarat cu mici amintiri amuzante din acea perioada.

Letty Avasilichioaiei, Olimpia Hosman si Carmen Cristescu sunt cele care au reusit să organizeze totul astfel încât această revedere să rămână o amintire frumoasa, care sa dainuie peste ani si sa ramana intiparita in mintile si sufletele tuturor colegilor participanti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *