Un deținut încarcerat în Penitenciarul Botoșani și-a bătut un cui în cap, nemulțumit de condițiile de după gratii: „Mi-au spus să mă duc la cameră să-mi putrezească capul”

Foto: glasulsucevei.ro

Un deținut din Suceava, încarcerat în Penitenciarul Botoșani, și-a bătut un cui în cap, nemulțumit de condițiile de după gratii și tratamentul la care este supus de către angajați. Ionuț Loghin susține că nu mai face față abuzurilor și că a recurs la acest gest extrem în semn de protest, scrie glasulsucevei.ro.

„Numele meu este Ionuț Loghin, sunt încarcerat la Botoșani, sunt în regim de tranzit, sunt venit aici cu un dosar penal, care este în curs de judecată, cu doamna doctor Hliboceanu de la Penitenciarul Botoșani și un alt comisar șef de la Botoșani. Vreau să vă spun că sunt ținut în condiții inumane, mizere și degradante. Până astăzi mă aflam încarcerat la camera 1 pe secția I3, iar astăzi de dimineață au venit mascații în cameră și ne-au mutat pe toți, pe mine și pe colegii mei, într-o altă cameră insalubră, o cameră plină de ploșnițe, o cameră cu geamurile crăpate, o cameră cu saltele denivelate, te pui în pat și nu poți să stai, pur și simplu te doare tot. Ulterior, văzând toate acestea, eu am solicitat să vorbesc cu domnul director și cu domnul director adjunct care a venit dimineață în cameră și ne-a mutat. Mi s-a transmis că «nu vine nimeni la mine și că pot să faci ce vrei».

Atunci am înțeles că trebuie să protestez și, ca în mod de protest, mi-am bătut un cui în cap, mi-am introdus un cui în cap, și am solicitat la cabinetul medical. Am fost la cabinetul medical, iar acolo mi s-a spus de către doamna doctor Hlicobceanu, cu care sunt în curs de judecată într-un dosar penal, că dacă nu îmi scot cuiul să mă duc la cameră să putrezească capul și să mă ia dr*cul. Ulterior, am solicitat să vorbesc cu domnul director și să fiu dus la spital pentru că nu mai pot, mă doare capul, pur și simplu îmi pocnește capul și vreau să mă duc să-mi retrag cuiul. Singur nu pot, mi-e frică să nu îmi provoc mai mult rău decât mi-am provocat până acum, provocat de conducerea Penitenciarului și de către lucrătorii Penitenciarului. Nu mai pot, am ajuns la epuizare și de trei ore, de la 09.00, solicit să mă ducă la urgențe să mi se scoată cuiul și nu se vrea, nu vrea nimeni să mă ducă la spital. Doamna doctor mi-a zis că nu mă duce la spital, poate să-mi putrezească capul. Nu mai pot, nu mai fac față abuzurilor și atâtor torturi. Nu mai pot, sunt om și eu până la urmă”, a declarat Ionuț Loghin.

În urmă cu mai bine de trei ani, deținutul a mai recurs la acest gest protestând față de comportamentul unui gardian, care îi făcea viața un calvar.

Ionuț Loghin a ajuns după gratii pentru că a înjunghiat un polițist aflat în timpul liber.

Un profesor din Botoșani va sta ani buni după gratii. Curtea de Apel Suceava a dat decizia finală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *