Managerul Spitalului Județean ”Mavromati” a demisionat din funcție, după protestul salariaților: Nu poți sta nicăieri acolo unde nu ești dorit

Managerul Spitalului Județean ”Mavromati”, Doina Caba, a demisionat, vineri, din funcție, după protestul salariaților. Peste 300 de angajați ai spitalului au organizat un protest spontan, după ce Comitetul Director a decis reducerea la minim a sporurilor pentru condiții deosebite de muncă.

Aceștia au ieșit în curtea spitalului și au cerut demisia Doinei Caba, care își aniversează vineri ziua de naștere.

Eu le înțeleg nemulțumirea pentru că ieri, în Comitetul Director, s-a luat decizia de a acorda sporurile care se încadrează în art. 125 din Legea 153, respectiv încadrarea în 30% a procentului sporurilor în salariul de bază. Aceste sporuri se încadrează pe an bugetar, într-adevăr, dar de la începutul anului până în prezent aceste sporuri au fost depășite și pentru a recupera și a ne încadra în cadrul legal, s-a luat decizia acordării sporurilor la minimum. Îmi pare rău de această situație că pare necunoscută, deși au fost discuții de la începutul anului în toate comisiile și comitetele pe care spitalul le poate organiza. Nu poți sta nicăieri acolo unde nu ești dorit”, a precizat Doina Caba.

Urmează ca Doina Caba să înainteze demisia și la Consiliul Județean, iar președintele CJ Botoșani să numească un nou manager al spitalului.

FOTO & VIDEO! Protest spontan cu peste 300 de angajați la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani: Demisia!, Demisia!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *