FOTO & VIDEO! Protest spontan cu peste 300 de angajați la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani: Demisia!, Demisia!

Peste 300 de angajați ai Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani au declanșat, vineri, un protest spontan în curtea unității.

Oamenii au cerut demisia managerului spitalului, Doina Caba, după ce joi, în Comitetul Director s-a decis reducerea la minim a sporurilor pentru condiții deosebite de muncă a salariaților.

După ce au protestat în fața spitalului, oamenii au mers în fața clădiriii unde își are biroul managerul unității spitalicești și au scandat ”Demisia!”, ”Demisia!”.

Oamenii au primit acestă veste pe  neașteptate. Trebuiau avute discuții preliminare cu fiecare secție, oamenii să înțeleagă care este situația spitalului și să o accepte. În aceste condiții, nimeni nu este de acord ca dintr-o dată să i se taie veniturile la care cu toții aveau așteptări pentru plata traiului și a vieții zilnice. Protestatari sunt care au ieșit de la locul de muncă, dar sunt puțini, majoritatea fiind cei care au liber, astfel încât să nu afecteze actul medical”, a declarat Lia Temciuc, liderul de sindicat de la Spitalul Județean ”Mavromati”.

Salariații au cerut conducerii spitalului să nu pună în practică decizia de reducere la minim a sporurilor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *