VIDEO Defilare militară la Hlipiceni, în prezența a sute de oameni

Ceremonialul de dezvelire și sfințire a Monumentului dedicat Eroilor neamului românesc, căzuți pe câmpurile de luptă în Primul și Al Doilea Război Mondial, a avut loc joi, 8 iunie, în comuna Hlipiceni. Sute de oameni au fost prezenți la eveniment.

Monumentul a fost construit la inițiativa Printelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru și cu sprijinul Primăriei Hlipiceni, iar evenimentul de sfințire a fost organizat într-un mod cu totul deosebit. Au fost invitate oficialități de la nivel național și județean. Monumentul a fost realizat de sculptorul Ion Lozan din Soroca, Republica Moldova.

Pe lângă ceremonialul religios, a avut loc și o defilare militară, în aplauzele tuturor celor prezenți.

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a amintit, în discursul său, că județul nostru a pierdut în cele două conflagrații mondiale peste 14.000 de fii, din care 167 erau din Hlipiceni.

Părintele Ciprian Grădinaru s-a arătat mulțumit, joi, la dezvelirea și sfințirea Monumentului dedicat eroilor căzuți în Primul și Al Doilea Război Mondial, de la Hlipiceni, că a reușit, astfel, să-i cinstească pe eroii neamului nostru. El spune că a căutat întotdeauna să scoată în evidență localitatea în care s-a născut. De altfel, evenimentul organizat joi a fost unul de anvergură, fiind prezenți reprezentanți ai Președenției României, Armatei, MAI, Patriarhiei, Mitropoliei s.a.m.d.

„Este o zi binecuvântată și o zi foarte importantă. Ca fiu al satului am căutat să scot în evidență localitatea și mai mult eroii neamului nostru și eroii acestui sat, care deși sunt într-un număr foarte mare au fost trecuți până acum în anonimat. Nimeni nu le-a consacrat un monument cum se cuvine, nimeni nu le-a închinat un monument așa cum se cuvine eroilor neamului nostru. A fost datoria mea morală și mi-am asumat-o și am bucuria deosebită în aceste momente că mi-a ajutat bunul Dumnezeu să îndeplinesc un vis față de trecutul acestei localități, față de eroii acestei localități și față de eroii neamului nostru românesc”, a spus părintele Ciprian Grădinaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *