După tânărul din Botoșani, încă un elev reacționează la greva profesorilor: „De ce să ne amâne nouă fix acum Bacul, în condițiile în care 2 ani de școală nu am făcut nimic, acum nu mai facem nici pregătire”

După ce un tânăr din Botoșani a împărțit țara în două cu privire la reacția sa vizavi de greva profesorilor, un alt elev, din Suceava, ia atitudine cu privire la proteste. Un elev de clasa a 12-a din Suceava a tinut sa impartaseasca pe Reddit Romania, cel mai mare forum online, ce simte in aceste zile de greva a profesorilor, in care ar ar fi trebuit sa se pregateasca de examentul de bacalaureat. El a scos in evidenta cum s-a tinut scoala in ultimii ani, pe fondul pandemiei.

„Salut. Sunt elev in clasa a 12-a si as dori sa imi spun punctul de vedere in tot ce se intampla acum cu aceasta greva. Pentru inceput, as vrea sa va introduc in poveste sa zic asa.

Cand am intrat in clasa a 9-a a fost totul bine si frumos. Balul bobocilor, ore nu prea faceam, profesorii nu ne stresau, ne faceam prieteni zi de zi si tot asa, pana cand a venit covidul. Pe 15 martie daca nu ma insel, tin minte ca aveam ore de dupa amiaza si la sfarsitul orelor, la 19:50, am stat cu 3 colegi vorbind despre faptul ca vom avea 2 saptamani de vacanta libere, in acel moment toti ziceam ‘mama ce misto, iesim le afara’, chestii de genu.

A venit si ‘vacanta’ asta, care din 2 saptamani s-au transformat 5 luni. In tot acest timp nu am facut deloc scoala, nici macar online, deoarece eu sunt din Suceava, orasul cel mai afectat de covid in acea vreme. A trecut si a 9-a, a venit a 10-a, unde tot anul din septembrie pana in iulie am facut online (vorba vine am facut). Va dati seama in online nu am facut prea multe, deoarece sa fim sinceri, nici profesorii nu-si dadeau silinta, dar nici noi.

A venit si a 11-a, m-am transferat la un profil uman pentru a scapa de matematica. In a 11-a sa zicem ca a fost ok, desi si acolo la inceput tot asa erau suspiciuni, ba eram la liceu, ba acasa, ba cu masca ba fara, intr-un final a fost ok a 11-a si a 12-a din acest punct de vedere.

A venit si perioada asta cu bacul, care pentru mine chiar este un stres, dar am zis in gandul meu ca nu am probleme, fiind la un liceu de prestigiu. Pe 20 si ceva mai am terminat scoala. Am zis ca e gata, acum ma axez doar pe bac, vin la scoala sa fac pregatire cu profesorii, deoarece in toti anii asa se proceda: dupa finalizarea liceului, mai veneai de 2-3 ori pe saptamana doar la materiile de bac pentru a mai consolida informatiile.

Dar din pacate nu a fost asa. Ca sa nu ma lungesc spun direct. Respect decizia profesorilor de a face greva. Sunt total de acord ca merita un salariu macar decent, deoarece zi de zi sunt supusi mai mult sau mai putin unor provocari. Mi se pare absurd ca un om care a invatat atata pe parcursul vietii sa primeasca un salariu atat de mic. Intrebarea mea este: de ce nu s-a sustinut aceasa greva la inceput de an? De ce sa ne amane noua fix acum bacul, in conditiile in care 2 ani de scoala nu am facut nimic, acum nu mai facem nici pregatire, ne amana bacul si in plus de asta, avem toata materia la romana in programa. Mi se pare ireal cum celelalte 2 generatii au avut materia scoasa la romana mai bine de jumatate, iar noi care am suferit cel mai mult si inca suferim aparent, avem materie in plus. Chiar mi se pare ireal.

Atat am avut de zis, poate am parut un frustrat, poate chiar sunt un frustrat. Nu ma intereseaza cati vor veni aici sa mi dea cu hate sau chestii de genu, eu am vrut doar sa mi spun opinia”, a scris elevul pe forumul Reddit Romania.

Reddit Romania este un forum online cu peste 500.000 de utilizatori.

Liderii sindicatelor din invatamant au anuntat, duminica, continuarea grevei cadrelor didactice.

sursa: aktual24.ro

2 thoughts on “După tânărul din Botoșani, încă un elev reacționează la greva profesorilor: „De ce să ne amâne nouă fix acum Bacul, în condițiile în care 2 ani de școală nu am făcut nimic, acum nu mai facem nici pregătire”

  1. Este datoria noastră să facem zid în jurul dascălilor.
    Așa cum fac studenții, elevii, așa cum a făcut jandarmul care a luat-o de mână pe o doamnă care nu-și găsea grupul și a ajutat-o.
    În amintirea și de dragul primei învățătoare care a stat atâta timp aplecata spre bancă să mă învețe să scriu, sunt aici.
    Va multumesc distinsa doamna…..voi fi alaturi de domnile voastre cu respect!

  2. INTREB SI EU CA PARINTE ??
    Parintii care isi dau veniturile la fiecare inceput de an pentru a face clase moderne ..
    .. unde se duc banii din buget daca noi parintii facem in clase la tot la indemnul dirigintilor si al invatatorilor?
    Cumparam calculatore, banci ,mochete ,table si mai tot ce e necesar in clase … platim meniul copiilor la preturi exagerate unde sunt aranjamentele directorilor cu firmele de catering….si isi iau parte lor nu pre e bine…de ce nu se sesizeaza inspectoratul cu aceste aspecte penale … ale firmelor de catering…?? de ce si pana cand???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *