O primărie dintr-un oraș din Botoșani construiește locuințe pentru medici și profesori

O primărie dintr-un oraș din județul Botoșani construiește locuințe care vor fi oferite spre închiriere medicilor și profesorilor. Este vorba de Primăria orașului Săveni, cea care a scos la licitație proiectarea și execuția de lucrări de construcții în cadrul proiectului „Construirea de locuințe nZEB pentru specialiști din sănătate și învățământ”.

Valoarea totală a investiției se ridică la 4,38 milioane de lei, bani asigurați prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Blocul va avea parte și două etaje și va cuprinde în total opt locuințe. El va fi ridicat pe un teren de peste 13.000 de metri pătrați amplasat pe strada Filipescu.

Ce înseamnă nZEB

Conceptul nZEB (nearly zero energy building) a fost introdus prin PNRR și se referă la clădirea al cărei consum de energie este aproape egal cu zero (nZEB) înseamnă clădire cu o performanță energetică foarte ridicată, la care consumul de energie pentru asigurarea performanței energetice este aproape egal cu zero sau este foarte scăzut și este acoperit în proporție de minimum 30% cu energie din surse regenerabile, inclusiv cu energie din surse regenerabile produsă la fața locului sau în apropiere, pe o rază de 30 de km față de coordonatele GPS ale clădirii, începând cu anul 2021.

Greva profesorilor întinde la maxim nervii părinților și ai elevilor – Petiție online pentru organizarea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat 2023

One thought on “O primărie dintr-un oraș din Botoșani construiește locuințe pentru medici și profesori

  1. Lasti abureala si modul smencheresc de a sifon a banul public casele se fac de miide ani iar voi inventati roata ! sifonari de bani publici in fel si chip… tot la sobe veti ramne de ce nu aduci gaz in comuna saveni…?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *