Un om de afaceri a depus plângere penală împotriva unui primar din Botoșani. Îl acuză de abuz în serviciu

Un om de afaceri a depus plângere penală împotriva unui primar din Botoșani pe care îl acuză de abuz în serviciu. Patronul societății comerciale Emy Junior SRL, Marcel Neamțu, îl acuză pe primarul orașului Ștefănești, Florin Buțura, că îi face șicane repetate, în încercarea de a-i obstrucționa afacerile. Deși este cel mai mare angajator privat din Ștefănești, Marcel Neamțu susține că nu doar că nu este susținut de administrația locală, ci i se pun în permanență piedici.

Emy Junior SRL deține un supermarket „La doi pași” în centrul orașului Ștefănești, chiar în fața Primăriei. În 2020, firma a solicitat administrației locale autorizarea lucrărilor de amenajare a unei parcări și a unor alei pietonale în fața magazinului. A doua zi după înregistrarea cererii, Primăria Ștefănești a montat pe marginea drumului național DN 24C stâlpi metalici, care au obstrucționat accesul clienților magazinului la parcare.

Marcel Neamțu susține că stâlpii din fața magazinului au fost amplasați fără avizul Secției Drumuri Naționale doar cu scopul de a bloca accesul populației care venea la cumpărături. Mai mult decât atât, administratorii drumurilor naționale au somat, în mod repetat, Primăria să demonteze stâlpii, însă fără niciun rezultat.

Din acest motiv, omul de afaceri din Ștefănești a făcut plângere penală către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani pentru abuz în serviciu.

„Conducerea Primăriei orașului Ștefănești este în relații de prietenie cu asociații SC Ovisim SRL, care în anul 2019 au deschis un supermarket în acest oraș și are același obiect de activitate cu societatea pe care o administrez eu, SC Emy Junior SRL. Pentru a-mi reduce volumul de vânzări șia  favoriza pe noua societate, primarul și cu administratorul public au dispus montarea unor stâlpi metalici la stradă, în fața magazinului meu, pentru a împiedica accesul persoanelor ce veneau cu mașinile la cumpărături, cât și amenajarea unei parcări private pe proprietatea mea. Precizez că stâlpii metalici au fost plantați pe marginea DN 24C fără autorizație, motiv pentru care CNAIR i-a notificat de patru ori să ridice acei stâlpi, dar au refuzat acest lucru spunând că ei fac ce vor în acest oraș, încălcându-se OG nr. 43/1997. Prin montarea stâlpilor în fața magazinului meu, mi-au scăzut vânzările, ceea ce a făcut să reduc numărul de personal și, în consecință, cauzându-mi importante pagube financiare”, se arată în plângerea înregistrată la Parchet.

 

Oficial! Anchetă penală la Primăria Ștefănești pentru infracțiunea de deturnare a licitațiilor publice

 

2 thoughts on “Un om de afaceri a depus plângere penală împotriva unui primar din Botoșani. Îl acuză de abuz în serviciu

  1. se știe că acest primar trebuie internat demult la un spital de specialitate la o secție specială…..fara acces

  2. Are perfecta dreptate domnul Marcel Neamtu! Primarul din Stefanesti isi face legi locale,care nu exista in lege si se crede cineva,facand multe abuzuri! Trebuie sa fie puse controale serioase in Primaria Stefanesti,pentru a se gasi toate neregulile si abuzurile ce se fac!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *