Grevă la Tribunalul Botoșani! Magistrații nu mai intră în sălile de judecată și suspendă procesele

Magistrații de la Tribunalul Botoșani nu mai intră în sălile de judecată și suspendă procesele începând cu data de 1 iunie, ca urmare a unei greve generate de intențiile Guvernului de a modifica condițiile de pensionare ale magistraților. Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Botoșani a decis, miercuri, „adoptarea unei forme de protest față de prevederile proiectului legislativ vizând modificarea condițiilor de pensionare ale magistraților, în sensul că, de la 1 iunie 2023, judecătorii Tribunalului Botoșani vor soluționa doar cauzele urgente.

La ședință au participat 24 de magistrați, iar dintre aceștia 21 s-au pronunțat în favoarea grevei, în timp ce doi s-au abținut și trei au votat împotrivă.

„Începând cu data de 01.06.2023, judecătorii Tribunalului Botoșani vor soluționa doar cauzele urgente, ca formă de protest față de prevederile proiectului legislativ care vizează modificările condițiilor de pensionare ale magistraților, precum și ca modalitate de susținere a demersurilor legale întreprinse de personalul auxiliar de specialitate și conex în formă de protest asupra noilor modificări legislative cu privire la pensia de serviciu”, susțin reprezentanții Tribunalul Botoșani.

Practic, începând de joi, toate procesele se suspendă, judecătorii urmând să ia decizii doar cu privire la arestări sau cu privire la efectuarea de percheziții la solicitarea procurorilor.

FOTO O firmă le face viața grea localnicilor dintr-o comună din Botoșani. Motivul pentru care oamenii au sunat la 112

One thought on “Grevă la Tribunalul Botoșani! Magistrații nu mai intră în sălile de judecată și suspendă procesele

  1. Parca magistratii nu aveau voie sa faca greva (Legea nr.168/1999) !?!
    Sau, pas cu pas, fiecare face ce vrea in tara asta ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *